Ξεκινούν από απόψε οι προσλήψεις 22.000 αναπληρωτών

Προαύλιο σχολείου (Φωτογραφία αρχείου)
Προαύλιο σχολείου (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Έως αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών - Ξεκινούν εκτός απροόπτου από απόψε με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita, έως αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020, με τις πρώτες προσλήψεις να ξεπερνούν τις 22.000 στο σύνολο της εκπαίδευσης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ξεκινήσουν οι προσλήψεις από απόψε το βράδυ στην ειδική αγωγή και οι υπόλοιπες να έχουν ολοκληρωθεί έως αύριο, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού Βασίλη Βούγια, έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατανομή των πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ/ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και τα Τμήματα Ενταξης, στα ΚΕΣΥ και στις ΕΔΕΑΥ και στην Παράλληλη Στήριξη.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θα ανέλθει στον αριθμό 16.153, ενώ ο συνολικός αριθμός κατά την α’ Φάση θα ανέλθει στον αριθμό 12.639. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς είχαν εξασφαλιστεί από τον Μάρτιο, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στις 37.000, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 550.000.000 €.

Πηγή: 

Alfavita

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδεία, Υπουργείο Παιδείας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα θρανία

Τι ισχύει για τα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής

Προσλήψεις αναπληρωτών: Διαδικασία, αποφάσεις παράτασης, εγκύκλιος 2018-19

SHARE:

24Media Network