Σχολεία: Ανοίγουν οριστικά στις 10 Ιανουαρίου – Με 3 έως 5 self test ανά εβδομάδα η επιστροφή

Σχολεία: Ανοίγουν οριστικά στις 10 Ιανουαρίου – Με 3 έως 5 self test ανά εβδομάδα η επιστροφή
Επιστρέφουν στα σχολεία από 10 Γενάρη οι μαθητές SOOC

"Πράσινο φως" για άνοιγμα στις 10/1 από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία εισηγήθηκε τη διενέργεια τριών self test για εμβολιασμένους και μη μαθητές την εβδομάδα, αριθμός που θα αυξάνεται σε περίπτωση κρούσματος.

Άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, όπως δηλαδή είχε αρχικά προγραμματιστεί, εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη μεσημεριανή συνεδρίασή της την Τρίτη (4/1).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εισήγηση για διενέργεια τριών self test ανά εβδομάδα σε όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους και μη) ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον στις σχολικές αίθουσες, τα οποία θα αυξάνονται στα πέντε σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα στην τάξη. Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή, οι μαθητές θα υποβάλλονται σε self test κάθε ημέρα πριν προσέλθουν στις αίθουσες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η κυβέρνηση επισημοποίησε την πρόθεσή της για άνοιγμα των σχολείων τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ζητώντας πιο αυστηρά πρωτόκολλα.

Να σημειωθεί πως στην Επιτροπή εξετάστηκε και το σενάριο να διαφοροποιηθεί το 50+1% των κρουσμάτων ενός τμήματος που μέχρι πρότινος απαιτούνταν για να κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες όμως το ποσοστό αυτό θα παραμείνει.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 6 μ.μ., στις ανακοινώσεις από Θανάση Πλεύρη και Νίκη Κεραμέως. Μαζί τους θα βρεθεί και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα