Σκληρή απάντηση του υπουργείου στην κινητοποίηση της ΔΟΕ

Στιγμιότυπο από την Συνέντευξη Τύπου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας  Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) για ζητήματα που αφορούν τα σχολεία, τη νέα σχολική χρονιά. Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
Στιγμιότυπο από την Συνέντευξη Τύπου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) για ζητήματα που αφορούν τα σχολεία, τη νέα σχολική χρονιά. Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017(EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ) EUROKINISSI

Αντιπολιτευτική διάθεση χρεώνει στην ΔΟΕ και την επικείμενη κινητοποίηση, στις 24 Νοεμβρίου, το υπουργείο Παιδείας. Τι διευκρινίζει για τμήματα προσχολικής αγωγής και βρεφονηπιοκόμους

Της Μίκας Κοντορούση

Με αφορμή την  Κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε. την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων επαναλαμβάνει:

ADVERTISING

"Παραβιάζει ανοιχτές θύρες για μια ακόμη φορά η ΔΟΕ καθώς ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι αποτελεί πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019).
Επιπλέον:

1.  Δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής. Συνεπώς, δεν τίθεται ζήτημα για  ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους.

2. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εκχωρηθεί η δημόσια εκπαίδευση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

3. Προγραμματίζεται επίσης η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των βρεφονηπιοκόμων.
Μετά από όλα αυτά συνεχίζουμε να μην αντιλαμβανόμαστε την αντιπολιτευτική διάθεση της ΔΟΕ για τα παραπάνω ζητήματα."

SHARE:

24Media Network