Σοκάρει ο αριθμός της έλλειψης φιλολόγων ειδικής αγωγής: Λείπουν 786 σε όλη την Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Σοκάρει ο αριθμός της έλλειψης φιλολόγων ειδικής αγωγής: Λείπουν 786 σε όλη την Ελλάδα
sooc

Σχεδόν 800 είναι οι φιλόλογοι Ειδικής Αγωγής που δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στα σχολεία της επικράτειας. Ετσι προκύπτουν τα τεράστια κενά στην παράλληλη στήριξη.

To Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να μην δίνει στη δημοσιότητα τον αριθμό των κενών των εκπαιδευτικών που έχουν προκύψει από τον πρώτο γύρο τοποθετήσεων τον Σεπτέμβρη.

Οσο όμως και αν το Υπουργείο μάς αφήνει στο σκοτάδι, παράγοντες της εκπαίδευσης εργάζονται άοκνα έτσι ώστε το κοινό να ενημερώνεται.

Τα κενά, λοιπόν, μόνο των φιλολόγων της ειδικής αγωγής ανέρχονται σε 786 σ’ όλη την Ελλάδα, οι 567 από αυτούς στην παράλληλη στήριξη.

Το νούμερο, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι τεράστιο και κατεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που έχει ανακύψει, ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή.

Τονίζεται, δε, αρμοδίως από τους φιλολόγους γενικής και ειδικής αγωγής  ότι χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που γονείς παιδιών με έγκριση για πλήρη παράλληλη στήριξη καταγγέλλουν πως έχει προσληφθεί 1 φιλόλογος Ειδικής Αγωγής για 9 μαθητές, γεγονός που παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία.

Ακόμα όμως και στη γενική αγωγή τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αφού πανελληνίως καταγράφηκαν συνολικά 655 κενά.

Είναι σαφές ότι το μπαλάκι της ευθύνης πέφτει στο Υπουργείο Παιδείας ενόψει του δευτέρου γύρου προσλήψεων στις 4 Οκτωβρίου.

Δείτε τον πίνακα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα