Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την “Αναβάθμιση του Σχολείου” – Αναλυτικά τι περιλαμβάνει

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την “Αναβάθμιση του Σχολείου” – Αναλυτικά τι περιλαμβάνει
Σχολική αίθουσα Eurokinissi

Εργαστήρια δεξιοτήτων, αγγλικά στο νηπιαγωγείο και αναγραφή χαρακτηρισμού διαγωγής στους τίτλους σπουδών, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (28/05) στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για τη διά βίου μάθηση.

Συγκεκριμένα: (α) περιλαμβάνει ρυθμίσεις με τις οποίες επέρχονται αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου, (β) θεσπίζεται εκ νέου το πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, τα οποία, σε επίπεδο επικράτειας συγκροτούν δύο διακριτά δίκτυα σχολικών μονάδων (γ) επανακαθορίζεται το πλαίσιο σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και (δ) ρυθμίζονται λοιπά θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με το 2ο μέρος του νομοσχεδίου εισάγονται ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και συγκεκριμένα (α) επανακαθορίζεται η διαδικασία ανάδειξης των πρυτανικών αρχών, (β) ρυθμίζονται εκ νέου θέματα τα ζητήματα μετεγγραφών, (γ) εισάγονται ρυθμίσεις αναφορικά με την ίδρυση και διοργάνωση από τα ΑΕΙ ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών (ΞΠΣ).

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει εργαστήρια δεξιοτήτων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, αγγλικά στο νηπιαγωγείο, ενίσχυση της διδασκαλίας της Πληροφορικής, των Ξένων Γλωσσών, των Κλασικών Γραμμάτων και της Φυσικής Αγωγής όπως και αναγραφή χαρακτηρισμού διαγωγής στους τίτλους σπουδών.

https://www.news247.gr/download/1889//830000/nomosxedio3.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα