Στο ΣτΕ η ΟΛΜΕ για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Στο ΣτΕ η ΟΛΜΕ για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
Αθήνα Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Eurokinissi

Η ΟΛΜΕ πιέζει για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων μέσω προσφυγής στο ΣτΕ.

Σε προσφυγή στο ΣτΕ για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων προσέφυγε η ΟΛΜΕ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης έχει εκφράσει εδώ και αρκετό τις αντιρρήσεις του όχι για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αυτή καθ’ αυτή αλλά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων η οποία, προσώρας, δεν εξασφαλίζεται (και αφορά περισσότερα από 100.000 υποκείμενα).

Επί της ουσίας της υπόθεσης το ΣτΕ θα αποφανθεί σε βάθος χρόνου, ωστόσο είναι πιθανό το Συμβούλιο να εκδώσει προσωρινή διαταγή για την αναβολή των εκλογών μέχρι να αποφασίσει σχετικά.

Επιπρόσθετα, πριν από μία εβδομάδα φυσικά πρόσωπα (καθηγητές) κατέθεσαν σχετική καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αξιώνοντας από την Αρχή να πάρει καθαρή θέση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Είναι επίσης δεδομένο εδώ και καιρό ότι η ΟΛΜΕ δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές αν τελικώς αυτές γίνουν αυτό το Σάββατο όπως είναι προγραμματισμένο αν και πλέον υπάρχουν πολλές και ζωηρές επιφυλάξεις γι’ αυτό.

Τη Δευτέρα εν τω μεταξύ έχει προγραμματιστεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με την εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας η οποία είναι και η πρώτη μετά την εκλογική νίκη της τον Ιούλιο του 2019. Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαια ότι το εν λόγω ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος.

Για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσιάζεται προς το παρόν ανυποχώρητη. Μένει να δούμε αν την ίδια συμπεριφορά θα επιδείξει και γενικότερα η κυβέρνηση με την έννοια ότι εκλογές για ανάδειξη υπηρεσιακών συμβουλίων θα γίνει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα του οποίο πολιτικά προϊσταται ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα