Συνάντηση με Σαμαρά και Αρβανιτόπουλο ζητούν οι πρυτάνεις

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις. "Συγγνώμη" από τους φοιτητές για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ζήτησε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα δύο μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, ζητούν οι πρυτάνεις.

"Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα ελληνικά πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για τον λόγο αυτόν, ζητάει άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί", αναφέρεται στην ανακοίνωση του προεδρείου της συνόδου των πρυτάνεων.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε δηλώσεις του στο Star ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να μην χαθεί το εξάμηνο, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το αδιέξοδο στο υπουργείο.

"Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν εφόσον το υπουργείο δεχθεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο. Υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο", δήλωσε ο πρύτανης, σημειώνοντας πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, από τους οποίους ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι οι καθηγητές δεν θα διδάξουν υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

"Που βρισκόμαστε; Στη δικτατορία; Θα λύσουν τις διαφορές μας οι αστυνομικές δυνάμεις και τα δικαστήρια;", διερωτήθηκε.

Ανοίγουν σχολές στο Πολυτεχνείο

Ανοίγει ύστερα από σημερινή απόφαση των φοιτητών της μια από τις μεγαλύτερες σχολές στο Εθνικο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η γενική συνέλευση της σχολής Πολιτικών Μηχανικών αποφάσισε σήμερα να γίνουν άμεσα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Πρόκειται για μια πολυπληθή σχολή στο Ίδρυμα, που τελούσε υπό κατάληψη. Σήμερα, άλλωστε, έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις των φοιτητών και σε άλλες Σχολές του Ιδρύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θρίλερ στην κόντρα Πελεγρίνη - Συμβουλίου Ιδρύματος: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη ζητά ο πρύτανης

Σε "ομηρεία" χιλιάδες φοιτητές: Κρίνεται η τύχη του εξαμήνου

Τινάζουν το εξάμηνο στον αέρα: Νέες 48ωρες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί των ΑΕΙ

SHARE:

24Media Network