Τελευταία στιγμή οι μάσκες στα σχολεία

Τελευταία στιγμή οι μάσκες στα σχολεία
Απολύμανση σε σχολείο Eurokinissi

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί η ΚΕΔΕ προκειμένουν να μοιραστούν οι μάσκες στα σχολεία.

Αν και η ανάγκη για τις μάσκες στα σχολεία έχει προκύψει ήδη από τον Ιούνιο, δεν είναι ακόμη απολύτως σίγουρο ότι θα φτάσουν σ’ όλα τα σχολικά συγκροτήματα μάσκες αυτό το Σαββατοκύριακο, το τελευταίο πριν από το πρώτο κουδούνι.

Η ΚΕΔΕ, σε ανακοίνωσή της πάντως, επιχειρεί να καθησυχάσει λέγοντας ότι τα σχολεία “θα ανοίξουν με ασφάλεια στις 14 του μήνα”. Οψόμεθα…

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, υποχρέωση που ανέλαβε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/09.

Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων.

Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, την Παρασκευή 11/09 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και το Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής.

Είναι δεδομένο πως το Σαββατοκύριακο οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία”.

“Φρένο” του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε 3 προμηθευτές

Επίσης, μετά την απόφαση του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να απορρίψει 3 από τους 25 προμηθευτές μασκών, καθώς δεν προσκόμισαν τα αναγκαία έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία έγινε γνωστό ότι οι μάσκες που θα δοθούν θα είναι κατά 410.000 λιγότερες.

Το πλάνο, άρα, προβλέπει πλέον την χορήγηση μίας μάσκας την πρώτη εβδομάδας και άλλης μίας τη δεύτερη, εφόσον πάνε όλα καλά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα