-->

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

Ο Πάνος Τσακλόγλου γεννήθηκε την 17η Απριλίου το 1960. Ο Πάνος Τσακλόγλου τοποθετήθηκε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του ανασχηματισμού. Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Εταίρος στο Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και Hellenic Observatory (LSE, London). Σπούδασε Οικονομικά αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ στη Βρετανία απ' όπου έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο. Ο κ. Τσακλόγλου έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ενώ υπήρξε σύμβουλος των πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Economic and Financial Committee (EFC) της ΕΕ και του Eurogroup Working Group και αναπληρωματικό μέλος των Ecofin and Eurogroup και μέλος της Economic Policy Committee της ΕΕ.

Πάνος Τσακλόγλου

Π. Τσακλόγλου: Η αγορά εργασίας απαιτεί επενδύσεις στην διαρκή κατάρτιση

Η δημογραφική γήρανση υπαγορεύει την προσαρμογή των συνταξιοδοτικών συστημάτων σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO).

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου

Τσακλόγλου: Πυξίδα των εθνικών δημόσιων πολιτικών παραμένει η στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, συμμετείχε στις εργασίες της 110ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΙLO), με θέμα "Οι αναπτυσσόμενες χώρες: Κρίση, δομικός μετασχηματισμός και το μέλλον της εργασίας".

Πάνος Τσακλόγλου

Τσακλόγλου: Το 2023 θα αυξηθούν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια

Αυξήσεις των συντάξεων, μετά από 12 χρόνια και όλες τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι πολίτες, προανήγγειλε ο Πάνος Τσακλόγλου. Για στήριξη του εισοδήματος των συνταξιούχων "ποικιλοτρόπως", έκανε λόγο ο υφυπουργός.

Παναγιώτης Τσακλόγλου

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Ρουσφέτι σε δημάρχους και νομάρχες με διπλή σύνταξη

Για "κρυφό" και "πασχαλινό δωράκι" του υφυπουργού Εργασίας σε εκατοντάδες αιρετούς κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και καταγγέλλει οτι με εγκύκλιο τούς δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν διπλή σύνταξη.

Το ελληνικό κοινοβούλιο

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά

Εξασφαλίζεται το βιοτικό επίπεδο, ενώ ενισχύεται η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου. Καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Τσακλόγλου: Μέτρα για τους πληγέντες της πανδημίας ώστε να αντιμετωπίσουν τις οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ

Στόχος, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, είναι η διευκόλυνση των πληγέντων ώστε να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους προς τον e-ΕΦΚΑ

Τσακλόγλου: Η ανάκαμψη θα πρέπει να συνοδεύεται από περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας

Τσακλόγλου: Η ανάκαμψη θα πρέπει να συνοδεύεται από περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας

Στο άτυπο Συμβούλιο Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO), που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας συμμετείχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Σουηδία γίναμε (η όχι;)

Σουηδία γίναμε (η όχι;)

"Σκανδιναβούς" στο ασφαλιστικό, "τριτοκοσμικούς" στο εργασιακό μας θέλει όπως φαίνεται το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση.

Παναγιώτης Τσακλόγλου στο NEWS 24/7 για το ασφαλιστικό: Αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες

Παναγιώτης Τσακλόγλου στο NEWS 24/7 για το ασφαλιστικό: Αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Εργασίας. Από ποια κόμματα αναζητά συναίνεση. Τι αλλάζει για τους νέους ασφαλισμένους. Η επένδυση των εισφορών και το ρίσκο της αγοράς.