Ο Γιώργος Καράβας παραδίδει μαθήματα βιωσιμότητας και μας συστήνει ελληνικά sustainable brands

Ο Γιώργος Καράβας παραδίδει μαθήματα βιωσιμότητας και μας συστήνει ελληνικά sustainable brands
Sustainable Stories by Yiorgos Karavas powered by glo

Ο Γιώργος Καράβας και το glo παρουσιάζουν μοναδικές ιστορίες βιωσιμότητας που βρίσκονται πίσω από επιτυχημένες, "πράσινες" ελληνικές εταιρείες και θα σου δείξουν πώς να κάνεις το sustainability, μέρος και της δικής σου καθημερινότητας.

Εσείς γνωρίζετε πόσες χιλιάδες λίτρα νερού χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα μόνο τζιν παντελόνι ή τι γίνεται με το 1 δισεκατομμύριο smartphones που αποσύρονται κάθε χρόνο;

Ο όρος βιωσιμότητα υπάρχει παντού πια και αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε σχεδόν τομέα, με το sustainability να έχει γίνει τρόπος σκέψης και ζωής για πολλούς και να αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας.

Πέρα όμως από την ατομική προσπάθεια, ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζουν οι “πράσινες” εταιρείες, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους δίνοντας μία νέα ματιά και μέσα από τις δράσεις τους, την καινοτομία των προϊόντων τους και των υπηρεσιών που σχεδιάζουν, προτείνουν ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και τρόπου ζωής.

Αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο της νέας mini σειράς. Sustainable Stories powered by glo που είναι διαθέσιμη στο YouTube με παρουσιαστή τον Γιώργο Καράβα, ο οποίος μετά την επιτυχημένη πορεία στη μικρή οθόνη, αναλαμβάνει το τιμόνι της παρουσίασης μίας σειράς από μοναδικές ιστορίες βιωσιμότητας που βρίσκονται πίσω από επιτυχημένες, “πράσινες” ελληνικές εταιρείες.

Τι γνωρίζετε για τον πλεονάζοντα ρουχισμό και πόσα κιλά ρούχα αγοράζει ο μέσος Ευρωπαίος; Πιστεύετε ότι μπορείτε να καθίσετε σε μια καρέκλα από χαρτόνι; Πόσα κιλά διοξειδίου του άνθρακα εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατά την παραγωγή ενός μόνο smartphone.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη ερωτήματα που πιθανόν να σας έχουν απασχολήσει βρίσκουν απαντήσεις κάθε εβδομάδα στο κανάλι του glo στο YouTube, μέσα από έξι αυτοτελή μίνι επεισόδια που ενεργοποιούν το ενδιαφέρον του κοινού για θέματα βιωσιμότητας.

Sustainable Stories by Yiorgos Karavas powered by glo


Στα πρώτα επεισόδια της σειράς Sustainable Stories ο Γιώργος Καράβας επισκέφτηκε την Fabric Republic, την καινοτόμο εταιρεία επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης ρούχων που αξιοποιεί μοναδικά τα ρούχα που πια δεν φοράμε και τα υφάσματα που πια δεν χρησιμοποιούμε, κάθισε άνετα σε μία καρέκλα από ανακυκλωμένο χαρτόνι και συνομίλησε με τον ιδρυτή της Papercuts που παράγει ανακυκλώσιμα έπιπλα από χαρτόνι για βιώσιμο design και επισκέφθηκε την Pandas, που αν και με μόλις δύο χρόνια παρουσίας στον χώρο, έχει δημιουργήσει έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο, που εγγυάται την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων και των αρχείων σου, για να πουλήσεις το παλιό σου smartphone.


Sustainable Stories by Yiorgos Karavas powered by glo


Sustainable Stories by Yiorgos Karavas powered by glo

Συντονιστείτε στα κανάλια του glo για να δείτε όλα τα επεισόδια που είναι ήδη στον “αέρα” αλλά και να εξερευνήσετε και εσείς τις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις που δίνουν “πράσινη” ανάσα!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα