Ταϊλάνδη: Οι προσπάθειες δυτών να σώσουν φαλαιονοκαρχαρία

Ταϊλάνδη: Οι προσπάθειες δυτών να σώσουν φαλαιονοκαρχαρία
Φαλαινοκαρχαρίας. Φωτό αρχείου. AP

Βίντεο καταγράφει τις μάταιες προσπάθειες δυτών να απελευθερώσουν έναν φαλαινοκαρχαρία που έχει παγιδευτεί σε ένα κομμάτι νάιλον σχοινί.

Δύτες στην Ταϊλάνδη κατέγραψαν δραματικές εικόνες από τις προσπάθειές τους να απελευθερώσουν έναν τεράστιο φαλαινοκαρχαρία που κινδύνευε, καθώς στην ουρά του είχε μπλεχτεί ένα κομμάτι νάιλον σκοινί.

Η καταδυτική ομάδα παρατήρησε τον καρχαρία στα ανοικτά των ακτών της νήσου Κο Τάο το Σάββατο και επιχείρησε ανεπιτυχώς να βγάλει με ένα μαχαίρι το σκοινί, το οποίο είχε τραυματίσει την ουρά. Δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς το ψάρι παγιδεύτηκε στο σχοινί.

Το βίντεο με το περιστατικό, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει έναν εκπαιδευτή κατάδυσης να ακολουθεί τον καρχαρία, ο οποίος είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο, και να προσπαθεί μάταια να κόψει το σχοινί προτού ο καρχαρίας κολυμπήσει και φύγει.

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ψαριών, με το μήκος τους να είναι μεταξύ 5,5 και 10 μέτρων και το βάρος τους να φθάνει τους 20 τόνους.

Ο δύτης Σάρακορν Ποκαπράκαν, που κατέγραψε το βίντεο, είπε στο Ρόιτερς ότι το πιθανότερο είναι ο καρχαρίας να μην επιβιώσει του τραύματος και ήταν ατυχές που δεν είχαν ένα μεγαλύτερο μαχαίρι μαζί τους, όταν τον είδαν.

Οι τοπικές λιμενικές αρχές και δύτες προσπαθούν να εντοπίσουν τον καρχαρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα