Στέλιο Παρλιάρο, ποιο είναι το μυστικό του ελληνικού γλυκού;

Διαβάζεται σε 2'
Στέλιο Παρλιάρο, ποιο είναι το μυστικό του ελληνικού γλυκού;
Στέλιος Παρλιάρος

Ο Στέλιος Παρλιάρος εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής Ζαχαροπλαστικής.

“Ως παιδί έζησα την αίγλη των ζαχαροπλαστείων στην Πόλη. Ερχόμενος στην Ελλάδα έφερα μαζί μου την αγάπη μου για τα γλυκά και τα επόμενα 40 χρόνια δούλεψα σκληρά ελπίζοντας να βάλω τη δική μου σφραγίδα στη ζαχαροπλαστική της χώρας, τοποθετώντας πάντα σε πρώτο πλάνο τις ποιοτικές πρώτες ύλες της ελληνικής γης.” γράφει ο Στέλιος Παρλιάρος στην εισαγωγή στο βιβλίο του Ελληνική Ζαχαροπλαστική (εκδόσεις Πεδίο).

Ποια είναι όμως η ζαχαροπλαστική της χώρας μας;

Την απάντηση την δίνει ο Στέλιος Παρλιάρος στο καινούριο του βιβλίο. Αλλά πριν το διαβάσετε πέρασε μια βόλτα από το podcast για να τον ρωτήσουμε διάφορα πράγματα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου.

Πώς ξεκίνησε ο ίδιος ν’ ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική;

Ποιο είναι το αγαπημένο του ελληνικό γλυκό;

Γιατί χρειάζεται τόσο πειθαρχία όταν φτιάχνεις ένα γλυκό;

Ποια είναι τα ελληνικά υλικά;

Πότε ήρθε το βούτυρο στην Ελλάδα;

Γιατί δεν σερβίρουν ελληνικά γλυκά στα εστιατόρια;

Explainer Podcasts

Ακούστε και κάντε εγγραφή στα News 24/7 Podcasts σε Spotify, Apple & Google podcasts. Νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη & Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα