Τελικά, μας ενδιαφέρει η κλιματική κρίση;

Διαβάζεται σε 1'
Τελικά, μας ενδιαφέρει η κλιματική κρίση;
Ένα χωριό στο Αφγανιστάν που "πνίγηκε" από τις βροχές. AP

Ο Κωστής Γριμάνης από τη Greenpeace εξηγεί στον Σταύρο Διοσκουρίδη τι συζητάνε στην COP27, τι συζητάμε στην Ελλάδα και γιατί φαίνεται να χάνουμε το παιχνίδι της κλιματικής κρίσης.

Γιατί μαζεύονται οι ηγέτες στην COP27; Τι συζητάνε; Και παρά το γεγονός ότι μαζεύονται γιατί δεν βγαίνει ποτέ κανένα αποτέλεσμα.;

Η κλιματική κρίση είναι γεγονός και με τα τωρινά δεδομένα είμαστε πολύ μακριά να πιάσουμε τον στόχο του 1,5 βαθμού μέχρι το 2050.

Δηλαδή, είναι πολύ δύσκολο να αυξηθει μόνο 1,5 βαθμό η βαθμολογία του πλανήτη καθώς οι προβλέψεις μιλάνε γι 2.8 βαθμούς. Αν στον 1,5 βαθμό τα πράγματα είναι άσχημα, φανταστείτε στους 2,8.

Ξηρασία, τεράστιες πυρκαγιές, πλημμύρες, μερικά από τα επικίνδυνα φαινόμενα που απασχολούν και τη χώρα μας και αποτελούν σημάδια μιας κλιματικής αποκάλυψης που πλησιάζει.

Αλλά πόσο μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Και πόσο μακριά είμαστε από τη λύση;

Ο Κωστής Γριμάνης, που ασχολείται με το κλίμα και την ενέργεια στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace έχει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Explainer Podcasts

Ακούστε και κάντε εγγραφή στα News 24/7 Podcasts σε Spotify, Apple & Google podcasts. Νέο επεισόδιο κάθε Τρίτη & Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα