Α.Τσίπρας: Κοινή δράση με άλλες δυνάμεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Α.Τσίπρας: Κοινή δράση με άλλες δυνάμεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική
Απόπειρα απόδρασης θεωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τις σκέψεις του πρωθυπουργού για εκλογές μέσα στο 2021 Eurokiniss

Αντι-κυβερνητικό μέτωπο για το ασφαλιστικό αλλά για ζητήματα διαφάνειας, λογοδοσίας, δημοκρατίας προκρίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου.

Να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και κυρίως στις πλέον «αιχμηρές» επιδιώξεις της όπως το –εν αναμονή- ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αυτό το στίγμα έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το διευρυμένο όργανο όπου μετέχουν στελέχη όλων των τάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις».

Η αναφορά στους όρους «λογοδοσία» και «διαφάνεια» σχετίζεται με σειρά θεμάτων που έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως για παράδειγμα τα θέμα που σχετίζονται με την μη κατάθεση στην Βουλή δημόσιων συμβάσεων όπως του υπουργείου Παιδείας με την CISCO ή του υπουργείου Ψηφιακή Διακυβέρνησης με την εταιρία Palantir, όπως και τα ζητήματα που αφορούν τις απευθείας αναθέσεων δημόσιων έργων η διαφημιστικών δαπανών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση σημειώνοντας πως «το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και τη κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια τη κοινωνία».

Για τον ανασχηματισμό

Σχολιάζοντας τον χθεσινό ανασχηματισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτακης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας». Παράλληλα αναφερόμενος στην φημολογία περί εκλογών μέσα στο 2021 τόνισε ότι «οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κου Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, την στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του».

Τέλος όσον αφορά την πολιτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα αναμένεται να κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες. Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλ.Τσίπρας η αξιωματική αντιπολίτευση «οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία. Με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Με σχέδιο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας». Επίσης αναφορικά με το μέτωπο της οικονομίας ζήτησε «να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στην βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους».

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του άτυπου οργάνου για την νέα χρονιά. Συζητήθηκαν εκτενώς οι πολιτικές εξελίξεις και οι εκτιμήσεις τόσο για τη πορεία της πανδημίας όσο και για την τακτική της κυβέρνησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα