Αχτσιόγλου: “Το αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη”

Αχτσιόγλου: “Το αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη”
Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

"Αφόρητη" χαρακτήρισε την καθημερινότητα των πολιτών η Έφη Αχτσιόγλου. "Πυρά" κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις επιλογές του οποίου "πληρώνει" η κοινωνία.

«Η καθημερινότητα έχει καταστεί αφόρητη για τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφυκτιούν υπό το βάρος των τεράστιων ανατιμήσεων. Το χειρότερο είναι ότι κοντεύουμε να κλείσουμε έναν χρόνο όπου η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα σοβαρό μέτρο για να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση των πολιτών», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ “Νησί 93,9” της Κεφαλονιάς.

«Το αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, τις δικές του επιλογές πληρώνουν οι πολίτες. Η κυβέρνηση βάζει πλάτη στα καρτέλ, στηρίζει και καλύπτει την αισχροκέρδεια», πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του και να παταχθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας με πλαφόν στη χονδρική και στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου», επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, αναφέροντας, παράλληλα, πως «οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης “ταΐζουν” τις εταιρείες που αισχροκερδούν, οι λογαριασμοί αυξάνονται και οι πολίτες δεν μπορούν να ανασάνουν οικονομικά».

Σημείωσε, ακόμα, ότι απαιτείται «φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν σωρεύσει οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας και επιστροφή τους στους πολίτες», καθώς και «μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να πάει σε εκλογές με σιωπητήριο και αυτό δεν είναι ανεκτό».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «για να έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο μία προϋπόθεση είναι απαραίτητη: να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αυτή είναι η βασική και κρίσιμη μεταβλητή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version