Άδωνις Γεωργιάδης: “Μην μετράμε πια κρούσματα, κανένα lockdown ακόμη κι αν φτάσουν 10.000”

Άδωνις Γεωργιάδης: “Μην μετράμε πια κρούσματα, κανένα lockdown ακόμη κι αν φτάσουν 10.000”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Για την ένταση της πανδημίας "δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται" είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Απέρριψε την πρόταση Τσίπρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για γενικευμένο lockdown ακόμη και “αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000”, ενώ προχώρησε σε κυνικές δηλώσεις, αποποιούμενος οποιασδήποτε κυβερνητικής ευθύνης για τη διαχείριση της πανδημίας, η οποία μπήκε σε νέα φάση έντασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε πως “στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης τα ποσοστά εμβολιασμών είναι υψηλά και οι θάνατοι και τα κρούσματα χαμηλά… Είναι λογικό να ανεβαίνει, ξέραμε από την αρχή ότι το χειμώνα ο ιός ανεβαίνει και για την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε covid γιατί ο covid ήρθε και θα μείνει για πάντα και κάθε χειμώνα θα ανεβαίνει”, είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, σημείωσε ότι στη χώρα – αναλογικά με τον πληθυσμό της – “έχουμε πολλά κρούσματα και θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη”.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης πως “δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται”.

“Όλη η συζήτηση για το αν τα εμβόλια λειτουργούν ή όχι σήμερα είναι παράλογη. Είναι σαν να συζητάμε αν η γη είναι στρογγυλή, αυτά τα έλυσε η ζωή. Οι εμβολιασμοί λειτουργούν, οι χώρες που είναι ψηλά και οι περιοχές στη δική μας χώρα που είναι ψηλά έχουν λιγότερους θανάτους. Οι χώρες και οι περιοχές οι δικές μας που είναι χαμηλά έχουν περισσότερους θανάτους. Άρα το κλειδί είναι το εμβόλιο”, τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown “ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000”. Παράλληλα, ανέφερε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να υποχωρήσει μόνο αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί. “Αναλογικά με τον πληθυσμό μας η μεγαλύτερη πίεση γίνεται στη Β. Ελλάδα γιατί στην Αττική έχουμε 70% εμβολιασμένους και στη Θεσσαλονίκη 55%”, τόνισε. Προχωρώντας μάλιστα και σε μια καθ’ όλα λαϊκιστική εξήγηση, είπε πως στη Βόρεια Ελλάδα δεν εμβολιάζονται το ίδιο με την Αθήνα, γιατί το ίδιο γίνεται και στα Βαλκάνια. “Αν δείτε τα Βαλκάνια είναι στο 30%. Ο,τι είναι δίπλα από τα Βαλκάνια δεν εμβολιάζεται, τέλος”, δήλωσε συγκεκριμένα. “Δεν το λέω ρατσιστικά, και ο ίδιος είμαι Μακεδόνας”, πρόσθεσε στη συνέχεια, ενώ αποθέωσε τον ρόλο της επίσημης Εκκλησίας και τη στάση της έναντι της πανδημίας.

“Η ζωή μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στη ζωή που θα ζούμε σε έναν πλανήτη με τον covid άρα όπως έχουμε κάθε χρόνο γρίπες, όπως έχουμε πνευμονίες θα έχουμε και covid. Μην μετράμε πια τα κρούσματα”, είπε. “Η πίεση στο ΕΣΥ θα πέσει μόνο αν εμβολιαστούμε”, είπε.

Θυμίζουμε βέβαια πως και τον Οκτώβριο του 2020 τα ίδια έλεγε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας τότε πως “η πανδημία είναι υπό έλεγχο”.

“Υπάρχει το εμβόλιο”

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής και σημείωσε ότι το lockdown δεν μπορεί να επιβληθεί καθώς “υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο διατίθεται δωρεάν από το κράτος”. “Πάντα εκπλήσσομαι με τον κ. Τσίπρα αλλά καταφέρνει πάντα να με εκπλήσσει περισσότερο. Τι εννοούμε όταν λέμε επιτροπή γιατρών κοινής αποδοχής; Δηλαδή θα κοιτάμε την κομματική προέλευση των γιατρών, θα τους ρωτάμε τι ψηφίζουν για να τους βάλουμε στην επιτροπή;”, αναρωτήθηκε.

Τι είπε για την ακρίβεια

Σε ότι αφορά την ακρίβεια είπε ότι “υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού”, ενώ ανέφερε ότι “στο καλάθι της νοικοκυράς σήμερα στην Ελλάδα η απώλεια σε σχέση με το 2019 είναι μηδέν”. Εκτίμησε παράλληλα ότι οι καταναλωτές δεν έχουν φρενάρει τις αγορές τους. “Πρόβλημα η νοικοκυρά θα είχε με το ρεύμα για αυτό η κυβέρνηση πήρε μέτρα για το ρεύμα για να απορροφήσει το πρόβλημα και στο ρεύμα”, σημείωσε.

Για την Αστυνομία

Για το ξήλωμα της Άμεσης Δράσης που ανακοινώθηκε χθες, σημείωσε ότι “η ιδέα ότι κάποιος διατάσσει να σταματήσει η καταδίωξη είναι αδιανόητη”. Πρόσθεσε, δε, ότι σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε επίσης ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα καθώς “έχουν δρομολογηθεί αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα”.

“Με τον κ. Πάιατ βρίσκομαι συχνά γιατί μαζί αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δρομολογήσει πολλές αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα που έχουν ήδη γίνει. Νομίζω ότι επί θητείας μου οι αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα έχουνε σπάσει όλα τα ρεκόρ”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα