Ακρίβεια και σκάνδαλο Πάτση “καίνε” τη ΝΔ 

Ακρίβεια και σκάνδαλο Πάτση “καίνε” τη ΝΔ 
O Ανδρέας Πάτσης Eurokinissi

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την ακρίβεια με το “καλάθι του νοικοκυριού”, ενώ το σκάνδαλο Πάτση έχει κοστίσει στο κυβερνών κόμμα 

Η ακρίβεια και το “σκάνδαλο Πάτση” παραμένουν τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά “αγκάθια” για τη Νέα Δημοκρατία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις συνέπειες.

Οι βουλευτές της ΝΔ διαπιστώνουν πως οι πολίτες δεν… ενθουσιάζονται με το “καλάθι του νοικοκυριού”, αλλά και ότι το κυβερνών κόμμα υφίσταται φθορά από την υπόθεση Πάτση καθώς η κοινή γνώμη – και φυσικά και η γαλάζια βάση – έχει άκρως αρνητική εικόνα για τις εισπρακτικές. Συνειδητοποιούν άλλωστε ότι δύσκολα το κυβερνών κόμμα μπορεί να πείσει και τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ότι δεν γνώριζε για τις δραστηριότητες του βουλευτή Γρεβενών.

Εν τω μεταξύ το Μαξίμου “καρφώνει” την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής (σε ερώτημα για τυχόν ευθύνες της επιτροπής κατά το χθεσινό briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε μάλλον απότομα “αυτό είναι μία απάντηση που πρέπει να σας δώσει η επιτροπή”) και ο πρόεδρος της επιτροπής Θανάσης Μπούρας “δείχνει” με τη σειρά του τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό που χειρίστηκε την υπόθεση Πάτση.

Η υπόθεση Πάτση ενδεχομένως βέβαια να είχε μικρότερο πολιτικό αντίκτυπο στη ΝΔ, εάν τα νοικοκυριά δε στέναζαν από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Η κυβέρνηση κρατιέται όσο μπορεί επικοινωνιακά από το “καλάθι του νοικοκυριού”, παρά τα εμφανή ζητήματα στην εφαρμογή του μέτρου. Ενδεικτικό είναι ότι στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε χθες στη διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το “καλάθι του νοικοκυριού” μπορεί να συμβάλλει στη συγκράτηση των τιμών, αλλά τόνισε ότι δεν είναι το μόνο μέτρο κατά της ακρίβειας, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δαπανήσει πάνω από 7 δισ ευρώ εφέτος για να περιορίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και έσπευσε να εξαπολύσει επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να καταργηθεί ο πληθωρισμός με ένα νόμο και με ένα άρθρο.

Η αναφορά αυτή έχει ως στόχο φυσικά να υπενθυμίσει στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ τη δήλωση Τσίπρα το 2015 ότι θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο, και συνεπώς να τους πείσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Και στο εσωτερικό της ΝΔ όμως η γκρίνια συνεχίζεται. Στο γαλάζιο παρασκήνιο σχολιάστηκε μάλιστα επικριτικά το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επέλεξε να επισκεφθεί μονο σουπερμάρκετ σε περιοχές της εκλογικής του περιφέρειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα