Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει για εκλογές, Novartis, οικονομία και κεντροαριστερά

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει για εκλογές, Novartis, οικονομία και κεντροαριστερά
Φωτό αρχείου: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ξεκινά περιοδείες αρχής γενομένης από Καλαμάτα και Πάτρα. Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Εντός της εβδομάδας δημοσιοποιείται το τελευταίο τμήμα του ευρωψηφοδελτίου, ενώ δίνει συνέντευξη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει σήμερα για εκλογές, Novartis, οικονομία, κεντροαριστερά και εθνικά θέματα με συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα ξεκινά περιοδείες αρχής γενομένης από την Καλαμάτα την Τρίτη και την Πάτρα την Πέμπτη, ενώ μέσα στην εβδομάδα δημοσιοποιείται το τελευταίο μέρος του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο ο πρωθυπουργός προγραμματίζει να παρουσιάσει τη Μεγάλη Δευτέρα. Οι περιοδείες θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα, πιθανότατα από τα Χανιά της Κρήτης, ενώ στόχος είναι ο Αλ. Τσίπρας να επισκεφθεί και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Ιδιαίτερο βάρος πάντως δίνεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου μιλούν καθημερινά κορυφαία στελέχη του κόμματος. Σήμερα, για παράδειγμα, στις 8 το βράδυ στην Καβάλα μιλούν ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Παράλληλα βάρος αναμένεται να δοθεί στην νεολαία, καθώς αναμένεται να ψηφίσουν για πρώτη φορά πάνω από 500.000 νέοι και νέες και στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, ενώ προγραμματίζεται και ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα ενόψει των ευρωεκλογών. Τέλος, στόχος είναι η ενίσχυση και συσπείρωση της Προοδευτικής Συμμαχίας, καθώς, πιθανόν και σήμερα, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο και τις αμέσως επόμενες ημέρες η Πολιτική Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές.

Κρίσιμη είναι και η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα στη Βουλή, καθώς, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη ψηφίζεται η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, ενώ την Παρασκευή συζητείται στην ολομέλεια η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, συζήτηση κατά την οποία αναμένεται να παρέμβουν και να αντιπαρατεθούν με σφοδρότητα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα