Αναδίπλωση Μαξίμου για Καραμανλή και υποκλοπές: “Κανένα άδειασμα στον Μητσοτάκη”

Αναδίπλωση Μαξίμου για Καραμανλή και υποκλοπές: “Κανένα άδειασμα στον Μητσοτάκη”
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Μετά τις αρχικές διαρροές που έδειχναν ενόχληση για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, η κυβέρνηση χαμηλώνει τους τόνους.

Τις εντυπώσεις περί “ψυχρού πολέμου” με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, επιχειρεί τώρα να διασκεδάσει το Μαξίμου. 

Μετά τις αρχικές διαρροές χθες το βράδυ, που έδειχναν ενόχληση για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, χαμηλώνει τους τόνους. 

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Καραμανλή, ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι: “Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρχε. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την παρέμβαση του, ο κ. Καραμανλής κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, που κινήθηκε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση. Θέλει έργω και λόγω διαλεύκανση. Καμία σκιά, απλετο φως, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομισματος”. 

Σημείωσε επίσης ότι “ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αδιανότητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση φέρει την παραμικρή ευθύνη” για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και δήλωσε ότι είναι αυτονοητο πως μέσα από τις διαδικασίες που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουμε στο τι έγινε. Σημείωσε όμως ότι θα ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερη, ευαίσθητη, φύση του ζητήματος της ΕΥΠ. 

“Βλέπω μία απελπισμένη προσπάθεια κάποιων να παραμορφώσουν τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και ίδιοι κύκλοι, που του επιφύλασσαν τη γνωστή κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα” δήλωσε μάλιστα ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: “Ο Κώστας Καραμανλής έχει γνωστές απόψεις για την πατρίδα και την παράταξη”. 

Στην επισήμανση ότι οι χθεσινές διαρροές του Μαξίμου έδειχναν αντίθετα ενόχληση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι: “Δεν υπήρξε απολύτως τίποτε. Ο Κώστας Καραμανλής είπε αυτό που κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή”. 

Ο κ.Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει να υπήρξε κάποια επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρώην πρωθυπουργό ή του Μαξίμου με το γραφείο του κ.Καραμανλή. 

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί η κυβέρνηση με την αναφορά Καραμανλή ότι η επίκληση του απορρήτου υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης και επομένως εάν ο φάκελος της ΕΥΠ για Ανδρουλάκη θα δοθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Οικονόμου απάντησε: 

“Όλοι συμφωνούμε τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να ηυπάρξει άπλετο φως, να μη μείνει σκιά. Μέσα από θεσμικές διαδικασίες θα αναζητήσουμε τι έγινε, λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία των ζητημάτων αυτό και αυτό το ζήτημα θα είναι θέμα εξετάσης στα όργανα στη Βουλή”. 

Ερωτηθείς τέλος για σχόλια του φιλοκυβερνητικού τύπου που απέδιδαν φιλορωσικά αισθήματα στον κ.Καραμανλή και άφηναν αιχμές για την παρέμβαση του, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι και επανέλαβε: 

“Ο Κώστας Καραμανλής έχει σταθερές απόψεις και για την παράταξη και για την πατρίδα και για το σαφή προσανατολισμό της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι”. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα