Αναβάλλονται οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Τζόρτζια

Αναβάλλονται οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στη Τζόρτζια
Ομιλία στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών AP

Εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού, αναβάλλονται για τις 19 Μαΐου οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Πολιτεία της Τζόρτζια, οι οποίες ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 24 Μαρτίου.

Οι αρχές της πολιτείας Τζόρτζια ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν για τις 19 Μαΐου τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες αρχικά ήταν προγραμματισμένες για τις 24 Μαρτίου, εξαιτίας των ανησυχιών για την επιδημία του νέου κορονοϊού.

“Τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα και η βασική μου προτεραιότητα είναι να προστατεύσω την υγεία του προσωπικού μας στα εκλογικά κέντρα, των οικογενειών τους και όλης της κοινότητας”, δήλωσε ο Μπραντ Ράφενσπέργκερ γραμματέας της πολιτείας Τζόρτζια σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, είχε κηρύξει την πολιτεία σε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν καταγραφεί 66 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και ένα θάνατος.

Την Παρασκευή οι αρχές της Λουιζιάνα είχαν ανακοινώσει την αναβολή των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος, που ήταν προγραμματισμένες για τις 4 Απριλίου, για τους ίδιους λόγους. Η ψηφοφορία στη Λουιζιάνα θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου. Αντίθετα τέσσερις πολιτείες, η Φλόριντα, το Οχάιο, το Ιλινόι και η Αριζόνα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές όπως ήταν προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερες από τις μισές προκριματικές εκλογές (25 σε σύνολο 57) για την εκλογή του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα