Ανδρουλάκης: “Ο Μητσοτάκης προτιμά να έχει αντιπολίτευση lifestyle”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης INTIME

«Ο κ Μητσοτάκης προτιμά να μην έχει αντιπολίτευση, να μη συζητάμε για την ακρίβεια» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα, το θέμα είναι με πόση διαφορά. Ο Μητσοτάκης προτιμά να έχει αντιπολίτευση lifestyle» ανέφερε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης (14/03) στο κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ Μητσοτάκης προτιμά να μην έχει αντιπολίτευση, να μη συζητάμε για την ακρίβεια» πρόσθεσε.

“Καταρρέει το κράτος δικαίου”

Στο θέμα των υποκλοπών αλλά της τραγωδίας των Τεμπών αναφέρθηκε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας «Την προηγούμενη Κυριακή βγαίνει ο κ. Γεωργιάδης και λέει ότι αθωώνει την Βλάχου εις βάρος μου και των υπολοίπων θυμάτων των υποκλοπών, άρα αφού αθωώθηκε κάτι έχω κάνει, καλό έκανα και με παρακολουθούσαν. Αν δεν εμφανίσει την απόφαση είναι ένας πολιτικός απατεώνας» και πρόσθεσε στην συνέχεια: «Είναι πολύ άσχημα για μια υπόθεση που ακόμα και η Δικαιοσύνη παίζει καθυστερήσεις. Καταρρέει το κράτος Δικαίου στα χέρια του Μητσοτάκη. Όπως και στα Τέμπη βλέπουμε συγκάλυψη (..) Η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει ότι το θέμα οδεύει προς συγκάλυψη. Το πόρισμα του Ευρωπαίου εισαγγελέα από το καλοκαίρι, κάνει λόγο για ευθύνες του κ. Καραμανλή» τόνισε.

«Υπάρχει παράβαση καθήκοντος από τον κ. Καραμανλή. Καταθέσαμε αίτημα για προανακριτική ώστε να διερευνήσουμε πολιτικές ευθύνες υπουργών. Ο Μητσοτάκης επέλεξε να συζητήσουμε την πρόταση του ΚΚΕ για να συζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες από το 1997» ανέφερε για τα Τέμπη εξηγώντας γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε πόρισμα «γιατί πολλοί μάρτυρες που ζητήσαμε δεν κλήθηκαν και δεύτερον ήρθε η μισή δικογραφία από τη Λάρισα».

“Θα είναι κερδοσκοπικά πανεπιστήμια”

Όσον αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι «κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα στηρίξει την αλλαγή του άρθρου 16, ώστε να επικυρωθεί από το Σύνταγμα ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα