Ανδρουλάκης: Δε θέλω εκλογές με εκατό νεκρούς τη μέρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

"Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά ούτε και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που προσφέρει σωσίβιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

"Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ" ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης. Δήλωσε όμως παράλληλα ότι διατηρεί τις αποστάσεις του από την αντιπολιτευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρινίζοντας πάντως πως αυτό «δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».

Διευκρίνισε πως «εμείς δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, θεωρούμε απαράδεκτη την διαχείριση των τελευταίων ημερών» σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Κατηγόρησε όμως τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «προσφέρει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη». Όπως σχολίασε δεν γίνεται «από την μια να ζητάς εκλογές και από την άλλη να οδηγείς σε ψήφο εμπιστοσύνης».

Είπε συνολικά πως «με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλη στρατηγική» και «δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια». Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως «πήρα εντολή από 270.000 πολίτες για να ενδυναμώσω την παράταξη μας με πολιτική αυτονομία έναντι και της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επισήμανε πως το ΚΙΝ.ΑΛ δεν εγείρει τέτοια απαίτηση εν μέσω πανδημίας παρότι θα το συνέφερε από την άποψη του εκλογικού οφέλους.

Επισήμανε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ θα μετέχει στην συζήτηση στην Βουλή υπερψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας όμως σημείωσε ότι «θα αξιοποιήσουμε την διαδικασία για να κάνουμε προτάσεις». Μάλιστα ανέφερε πως «προτείνουμε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής να γίνει πραγματικό υπουργείο» με την δέουσα χρηματοδότηση.

Επίσης «να υπάρξουν στόχοι ανθεκτικότητας» έτσι ώστε «κάτω από οποιαδήποτε περίπτωση κάποια κομμάτια του κράτους πρέπει να λειτουργούν». Τόνισε επίσης πως «το βασικό πολιτικό εργαλείο της πολιτικής προστασίας είναι η πυροσβεστική κα πρέπει να αναβαθμιστεί» όπως και να υπάρξει αξιοκρατία στην ανάδειξη των στελεχών της.

Επίσης πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναβαθμιστούν τα σχέδια πολιτικής προστασίας». Συνολικά επισήμανε ότι στο επιτελικό κράτος πρέπει «να υπάρξουν αρμοδιότητες ξεκάθαρες».

ΝΔ: Εξαιρετικά δύσκολη η αυτόνομη πορεία ότι δεν μένει σύνθημα

Την τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

"Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη", σχολιάζει το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόταση μομφής, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network