Ανοιχτό “παράθυρο” για συνεργασία με Βελόπουλο αφήνει το Μαξίμου

Ανοιχτό “παράθυρο” για συνεργασία με Βελόπουλο αφήνει το Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Βελόπουλος Eurokinissi

Μετά τις δηλώσεις Μ. Βορίδη, ο Γ.Οικονόμου δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, στην περίπτωση που η ΝΔ δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Ανοιχτό αφήνει το Μαξίμου, όλο και πιο ξεκάθαρα, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Τη συζήτηση άνοιξε εκ νέου με δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο briefing, απάντησε:

“Η ΝΔ θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας ανανέωση ισχυρής εντολής για κυβέρνηση με πλειοψηφία ισχυρή. Όλα τα υπόλοιπα, με την ψήφο του θα τα διαμορφώσει ο ελληνικός λαός και θα τα δουμε στην ώρα τους. Δικός μας στόχος είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα με ισχυρή εντολή στη ΝΔ στην πρώτη κάλπη, η οποία θα εδραιωθεί στη δεύτερη κάλπη”.

Επί της ουσίας δηλαδή όχι μόνο κάλυψε τον κ.Βορίδη, αλλά άφησε και εκείνος όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης δήλωσε για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (Ant1): “Εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα”.

Στη συνέχεια ο κ.Οικονόμου επανέλαβε ότι: “Πιστεύουμε στην ανάγκη ισχυρών κυβερνήσεων με ισχυρή ομοιογενή πλειοψηφία και αυτή την εντολή θα διεκδικήσουμε” προσθέτοντας ότι: “Η ΝΔ δε θα επιτρέψει η χώρα να μείνει ακυβέρνητη”.

Κληθείς δε να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι εάν στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα δεν θα επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τα άλλα μικρότερα κόμματα, ο κ.Οικονόμου είπε:

“Δεν έχουμε ισχυρά εχέγγυα από το παρελθόν από τις υποσχέσεις Τσίπρα για να μας πείσει. Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη και σαφή στρατηγική. Ο κοσμος με την ψήφο του στις πρώτες εκλογές, της απλής αναλογικής, πρέπει να δείξει το δρόμο για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ένας δρόμος που θα αποτρέψει πειραματισμούς και πολιτική τερατογένεση και θα οδηγήσει σε κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοιψηφία της Ν.Δ. Αλλά δεν θα είναι μία κυβέρνηση μονοκομματική όπως έχουμε αποδείξει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα