Αντεπίθεση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: Φτάσαμε να πάρουμε 18% και επιστρέψαμε στο 40%

Αντεπίθεση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: Φτάσαμε να πάρουμε 18% και επιστρέψαμε στο 40%
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης intime

Το χαμηλό ιστορικό της ΝΔ στις εκλογές του 2012 υπενθύμισε με νόημα ο πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΝΔ απαντώντας εμμέσως στον Α. Σαμαρά. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κ. Μητσοτάκη.

Με “καρφιά “απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική, το ενεργειακό, αλλά και το άνοιγμα στο κέντρο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο συνέδριο για την ταυτότητα της ΝΔ, η οποία όπως είπε “έχει γερές άγκυρες στις αξίες μας αλλά ταυτόχρονα ανοιχτά τα πανιά της στον άνεμο των ιδεών και της ανανέωσης”. Εκτίμησε δε ότι “πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε μία κοινωνία που αλλάζει και πρέπει να διευρύνουμε συνέχεια το στελεχιακό μας δυναμικό”.

Υπενθύμισε μάλιστα με νόημα: “Περάσαμε από δύσκολες στιγμές. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40%, ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες”.

Με τον τρόπο αυτό “έδειξε” τον κ. Σαμαρά, επί των ημερών του οποίου η ΝΔ έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της, στις πρώτες εκλογές του 2012. Και απάντησε στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ότι “κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει”, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι η ΝΔ κέρδισε όταν διευρύνθηκε.

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε εξάλλου ότι “οι τόσο μαζικές διαδικασίες μας διεξήχθησαν άψογα δημοκρατικά και παραγωγικά και απέδειξαν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα”.

Δήλωσε επίσης πως: “Δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε εκεί που λέει και το σύνθημα μας: Δίπλα στον πολίτη. Και το σύνθημα αυτό γίνεται τώρα η πυξίδα κυβέρνησης και κόμματος”.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συνέδρους και τα μέλη της ΝΔ λέγοντας: “Μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό τον αγώνα για την ανόρθωση της χώρας εσείς θα βάλτε την υπογραφή σας σε μία ακόμη εκλογική νίκη σε 12 μήνες από τώρα”.

Απέρριψε έτσι εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών και έθεσε μάλιστα ένα χρονοδιάγραμμα για το επόμενο έτος, με σταθμό μέσα στο καλοκαίρι την έξοδο από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας, ώστε η χώρα να πετυχει το 2023 την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ θα ενισχύσουν την απασχόληση και τα μεγάλα έργα, και ταυτόχρονα θα ολοκληρωθούν οι αλλαγές σε υγεία και παιδεία. Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους σηματοδοτεί τη συνέχιση της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων.

Δήλωσε επίσης- απαντώντας και σε αυτό στον κ.Σαμαρά- ότι θα συνεχιστεί και η ενεργητική εξωτερική πολιτική, ειλικρινής και αποφασιστική, με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και στο πεδίο της ενέργειας. Σημείωσε ότι στο ενεργειακό οι εξελίξεις θέλουν πλέον την Ελλάδα κόμβο ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας είτε με υδρογονάνθρακες είτε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, τη συνάντηση με το Τζο Μπάιντεν και την ομιλία του στο Κογκρέσο, διαβεβαιώνοντας τον παρόντα πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμου της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι “στην Ουάσινγκτον θα μιλήσω όχι μόνο ως πρωθυπουργός της Ελαάδος αλλά και ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά”.

“Ο Τσίπρας μιλά για λογαριασμούς Μητσοτάκη, γιατί δεν τολμά να πει για λογαριασμούς Πούτιν”

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους νεοδημοκράτες ότι εν όψει των επόμενων εκλογών “ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί και θα είναι η πιο σκληρή και χυδαία μάχη”.

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε στην πανδημία υγειονομικό σαμποτάζ και σήμερα κάνει κοινωνικό σαμποτάζ, με αδίστακτα ψέματα, ζητώντας εθνικές ευθύνες για μία διεθνή αναταραχή και έναν πόλεμο.

Οι αντίπαλοι μας αναζητούν το κομματικό φιλί της ζωής στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας” σχολιάσε ο κ.Μητσοτάκης.

Τόνισε όμως ότι “τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται και οι λαϊκιστές ξεχνούν αμέσως όσα έταζαν και αφήνουν τους πολίτες να ζούν στα ερείπια, που εκείνοι δημιούργησαν”, προσθέτοντας: “Είναι κάτι που το ζήσαμε και το πληρώσαμε. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε, δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε”.

Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ για μιζέρια και άρνηση και τον Αλεξη Τσίπρα ότι δεν ξέρει ούτε καν να υπολογίσει τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ούτε καλά καλά να μετρήσει τα ποσά έως 600 ευρώ που θα επιστραφούν στους καταναλωτές.

Μιλάει για λογαριασμούς Μητσοτάκη επειδή δεν τολμά να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν”, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Προειδοποίησε ότι “έρχονται μήνες από ψεύτικα επιχειρήματα που θα ποντάρουν σε αληθινά προβλήματα”, αλλά εκτίμησε ότι “διαθέτουμε δύο ισχυρά όπλα τα αποτελέσματα της πολιτικής μας και το ήθος της παράταξης”.

Ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ: “μακριά από κάθε έπαρση” και πρόσθεσε: “Οφείλουμε να εξηγήσουμε τα πολλά που έγιναν μέσα σε λίγο χρόνο. Να θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε τον Ιούλιο του 2019”.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα δήλωσε ότι: “Επιδιώκουμε σύγκριση και σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού με τους αντιπάλους μας” και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πως θα ήταν τα πράγματα με την κ.Χριστοδουλοπούλου στον Έβρο, τον κ. Πολάκη στην πανδημία, τον κ.Βαρουφάκη στην οικονομία, το δίδυμο Κοτζιά- Καμμένου στα εθνικά θέματα. “Γιατί αυτή τελικά θα είναι η εικόνα της σύγκρισης στην επόμενη αναμέτρηση”, κατέληξε.

Η πρώτη κάλπη είναι σαν τελική

Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε φεύγοντας την απλή αναλογική για να ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, δημιουργώντας πρόβλημα κυβερνησιμότητας.

“Ανέκαθεν υποστηρίζαμε την αυτοδύναμη Ελλάδα. Με δεδομένη την περιχαράκωση των άλλων δυνάμεων, αυτή η πολιτική πλέον παραπέμπει μόνο στην αυτοδύναμη ΝΔ”, εκτίμησε ο κ.Μητσοτάκης θέτοντας εκ νέου το στόχο της αυτοδυναμίας, όπως είχε κάνει και την Παρασκευή στην εναρκτήρια ομιλία του. Προειδοποίησε εξάλλου ότι διαφορετικά οι κομματικοί εκβιασμοί θα είναι ο κανόνας.

Αυτή τη φορά μάλιστα ο πρωθυπουργός έθεσε την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης, που θα στηθεί με απλή αναλογική, θέλοντας να αποφύγει τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου, της ψήφου διαμαρτυρίας και της αποχής νεοδημοκρατών, με το σκεπτικό ότι θα ακολουθήσουν ούτως ή άλλως δεύτερες εκλογές.

“Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο εφιάλτης πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ως την τελική κάλπη. Γιατί εκείνη θα κρίνει τους συσχετισμούς που θα επικυρωθούν στη δεύτερη κάλπη και είναι ο βατήρας για τη νικηφόρα τελική ευθεία”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης,

Χαρακτήρισε συνεπώς τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια ως εθνικά ζητούμενα. Ενώ συνέχισε το άνοιγμα στους κεντρώους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρους (και στελέχη), λέγοντας ότι: “Μια μονοκομματική κυβέρνηση μπορεί να είναι κυβέρνηση ολων των Ελλήνων. Μπορεί να είναι ανοιχτή σε ιδέες και να αξιοποιεί πρόσωπα χωρίς πιστοποιητικά φρονημάτων”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Όσο ο κ. Μητσοτάκης καταρρέει, τόσο φανερώνει το ποιος πραγματικά είναι”

“Ο κ. Μητσοτάκης όσο καταρρέει τόσο φανερώνει ολοένα και περισσότερο το ποιος πραγματικά είναι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Από τη μια βάζει πλάτη στα κοράκια των εταιρειών ενέργειας και στον κ. Στάσση που χτίζει βίλες επάνω στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Από την άλλη κοροϊδεύει τους οικονομικά αδύναμους, λες και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι χρωστάνε, αλλά περιμένουν τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για να το μάθουν.

Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς. Έχει κοροϊδέψει τους πάντες για τα πάντα και τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Κι αν δεν μας πιστεύει μπορεί να ρωτήσει τον κ. Σαμαρά…”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα