Απανωτές επαφές Χρυσοχοΐδη με δημάρχους για την αποφυγή εορτασμών και συνωστισμού

Απανωτές επαφές Χρυσοχοΐδη με δημάρχους για την αποφυγή εορτασμών και συνωστισμού
Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα Eurokinissi

Ο Υπουργός εξήρε την στάση των πολιτών της Πάτρας στην γιορτή του Αγίου Ανδρέα και ζήτησε την ίδια στάση από τους Δημάρχους Πειραιά και Αγίας Βαρβάρας για τις γιορτές

Σειρά επαφών είχε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τους δημάρχους Πειραιώς και Αγίας Βαρβάρας και τους Μητροπολίτες των περιοχών, για να τηρηθεί η ίδια στάση που τήρησε και η Πάτρα στην γιορτή του Αγίου Ανδρέα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η κοσμική και η πνευματική ηγεσία της πόλης δίνει το παράδειγμα και την κατεύθυνση της εγκαρτέρησης, της συναίσθησης και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κοινή κατεύθυνση στον αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους εκπροσώπους του Δήμου και της Εκκλησίας να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και να μην γιορτάσουν τις ημέρες των μεγάλων εορτών που ακολουθούν, παρά μόνο να καλέσουν τον κάθε πιστό να γιορτάσει μέσα στην οικογένειά του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη και πολύ πίστη. Μάλιστα αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πάτρας, όπου όπως είπε «η συναίσθηση με την οποία οι πολίτες της Πάτρας γιόρτασαν τον Πολιούχο τους δείχνει βαθιά πίστη και πνευματικότητα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξήρε την καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει και σημείωσε πως: «Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, να συμβάλλουμε κι εμείς στον αγώνα που δίνεται στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα κινηθούμε σε δύο άξονες, στον δημόσιο λόγο μας, που είναι κάθετος και ξεκάθαρος ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα και φυσικά στα μέτρα που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία. Είναι μια μεγάλη μάχη, τη δίνουμε 8-9 μήνες, η Κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία μας, όλοι».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ανώτατοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια, τη μάχη κατά της πανδημίας. Η συναίσθηση με την οποία οι πολίτες της Πάτρας γιόρτασαν τον Πολιούχο τους δείχνει βαθιά πίστη και πνευματικότητα. Επισκέπτομαι τον Πειραιά για τον ίδιο λόγο. Σε μερικές μέρες ο Άγιος Νικόλαος, μετά ο πολιούχος Άγιος Σπυρίδων και ακολουθεί η εορτή του Αγίου Διονυσίου.

Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς. Η κοσμική και η πνευματική ηγεσία της πόλης δίνει το παράδειγμα και την κατεύθυνση της εγκαρτέρησης, της συναίσθησης και της αλληλεγγύης. Και ταυτόχρονα το παράδειγμα του σεβασμού στα μέτρα που έχει εξαγγείλει και εφαρμόζει η Κυβέρνηση, μετά από εισηγήσεις των επιδημιολόγων. Θα πάμε καλύτερα μέρα με τη μέτρα. Θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, εφόσον όλοι μας δείχνουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στην οικογένειά μας και αλληλεγγύη σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πάσχουν, είναι άρρωστοι, και κινδυνεύει η ζωή τους. Ο Πειραιάς, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, δεν θα γιορτάσει μαζικά ούτε τον Άγιο Νικόλαο, ούτε τον Άγιο Σπυρίδωνα, αλλά ο κάθε Πειραιώτης μέσα στην οικογένειά του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη και πολύ πίστη θα γιορτάσει αυτούς τους αγίους, αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να πάμε ομαλά προς εκείνη την περίοδο που σιγά σιγά πλέον με το άνοιγμα και την εφαρμογή των πολιτικών εκείνων που θα οδηγήσουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού, θα πάμε ξανά στην κανονικότητα και στο άνοιγμα της κοινωνίας.

Να ξαναγιορτάσουμε μαζί όλες αυτές τις γιορτές, οι οποίες είναι τόσο μαζικές και αφορούν την χριστιανοσύνη».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε και με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, για την οποία δήλωσε: «Είχα μια συνάντηση πριν από λίγο με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, όπου εκεί κάθε χρόνο γίνεται μια πολύ μαζική γιορτή, όπως μου είπε συγκεντρώνονται πάνω από 100.000. Ήδη λαμβάνονται όλα τα μέτρα και ο κ. Δήμαρχος και αυτός συνεπής. Όπως επίσης και ο αρμόδιος Μητροπολίτης, απόλυτα συνεπής με τα μέτρα της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να αποφευχθεί και εκεί οποιοσδήποτε συνωστισμός. Η αστυνομία θα είναι παρούσα, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η προσωπική ευθύνη του καθενός».

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συστράτευση στον αγώνα περιορισμού της πανδημίας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τον Δήμαρχο να ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Μίχος παρέδωσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μια χειρόγραφη επιστολή του Μητροπολίτη Φαναρίουκ.κ Αγαθάγγελου, στην οποία αναφέρεται πως οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και καλεί τους πιστούς να εορτάσουν στις οικίες τους και να μην προσέρχονται στον Ιερό Ναό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα