Απάντηση Σταϊκούρα: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησε;

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας EUROKINISSI

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε σε όσα αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με αφορμή το επιχείρημα ότι η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε προετοιμαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Τη δική του απάντηση για όλα όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (και κυρίως το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη "πατά" πάνω σε επιτεύγματα της προηγούμενης) έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε: "Παρακολουθώ με πολιτική κατανόηση τις αλλεπάλληλες και αγωνιώδεις προσπάθειες του Οικονομικού Επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμορφώσει τη δική του πραγματικότητα.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, προβεβλημένα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με έκδηλα πλέον τα σημάδια της αμηχανίας:

-Ισχυρίζονται ότι η άρση των capital controls ήταν προετοιμασμένη από τη δική τους Κυβέρνηση. Όμως, πλήρης άρση δεν υπήρξε.

-Ισχυρίζονται ότι ο προϋπολογισμός ήταν εντός στόχων. Όμως, υπήρχε δημοσιονομικό κενό, το οποίο καλύφθηκε κυρίως με την αύξηση των εσόδων μετά τον Ιούλιο.

-Ισχυρίζονται ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν εξασφαλισμένη. Όμως, αυτή ποτέ δεν εξασφαλίστηκε, αφού ποτέ δεν την συζήτησαν αρμοδίως.

-Ισχυρίζονται ότι έδωσαν εντολή και άνοιξε ένας ειδικός λογαριασμός για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Όμως, τέτοιος λογαριασμός δεν υφίσταται.

-Ισχυρίζονται ότι το αίτημα για την πρόωρη μερική αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ ήταν έτοιμο. Όμως, ποτέ δεν το διατύπωσαν, εγγράφως, στους θεσμούς.

Εν κατακλείδι, αφού τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν;"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρήστος Σταϊκούρας, Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσακαλώτος: Η αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση

24Media Network