Απάντηση Τσίπρα σε Τουσκ: Τον καλώ να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις

default image

Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού μέσω twitter στο ευχαριστώ Τουσκ στις βαλκανικές χώρες που έκλεισαν τα σύνορα στους πρόσφυγες. "Η ΕΕ δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες"

“Ο Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βλακανίων” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε tweet του το βράδυ της Τετάρτης, απαντώντας στις αναρτήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, “Η ΕΕ δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο κ. Τουσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν”.

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήρθε έπειτα από τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τουσκ, με τις οποίες τόνιζε πως οι ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων στα Βαλκάνια έχουν τελειώσει και κυρίως αναφορικά με τις ευχαριστίες του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τα κράτη δηλαδή εκείνα που έχουν επιλέξει να κλείσουν τα σύνορά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα