Από Τετάρτη οι αποφάσεις της κυβέρνησης για Novartis

Γραφεία της Novartis στην Αθήνα
Γραφεία της Novartis στην Αθήνα AP

Το ερώτημα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή εάν θα αφεθεί το θέμα στη Δικαιοσύνη θα απαντηθεί τελικά τις επόμενες ημέρες.

Στα μέσα της εβδομάδας θα λάβει τελικά η κυβέρνηση την απόφαση για το πως θα χειριστεί τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, η οποία αναμένεται σήμερα αργότερα στη Βουλή.

Κάτι η περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο αύριο (όπου στα Γιάννενα θα επικεντρώσει στο μοντέλο διαχείρισης των σκουπιδιών), κάτι το θεσμικό επιχείρημα ότι πρώτα πρέπει να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή, στα κόμματα και στους ενδιαφερόμενους, το ζήτημα θα εξεταστεί από Τετάρτη.

Επομένως η απάντηση στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής (όπως πιέζουν οι σαμαρικοί) ή εάν θα αφήσει τη Δικαιοσύνη να συνεχίσει την έρευνα, προχωρώντας σε άρσεις ασυλίας πολιτικών προσώπων, μετατίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ υπάρχει και η άποψη πως σύσταση εξεταστικής θα συσπείρωνε το ΣΥΡΙΖΑ και θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα το “πάτημα” να εμφανίζει εαυτόν διωκόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το δίλημμα της κυβέρνησης και της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής για τη Novartis

Novartis: Νέα έρευνα για τις καταγγελίες Τουλουπάκη

Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για τους χειρισμούς της έρευνας

SHARE: