Από τη γενέτειρα του Τσίπρα η απάντηση Μητσοτάκη για το 4ο μνημόνιο

Από τη γενέτειρα του Τσίπρα η απάντηση Μητσοτάκη για το 4ο μνημόνιο
Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του Τσίπρα η πρώτη περιοδεία του Μητσοτάκη σε προεκλογικό φόντο ύστερα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών

Ξεχωριστό χαρακτήρα αποκτάει η σημερινή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα, καθώς η γενέτειρα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι και ο πρώτος σταθμός του προέδρου της ΝΔ από όπου θα δώσει την πρώτη δημόσια απάντησή του στον πρωθυπουργό που πλέον κατηγορεί ανοιχτά την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη έχει όνομα: 4ο μνημόνιο».

Ωστόσο η περιοδεία αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεχωρίζει και για έναν ακόμα λόγο, περισσότερο σημαντικό. Είναι η πρώτη εξόρμηση του κ. Μητσοτάκη με την «συμφωνία αλήθειας» ανά χείρας που γίνεται σε φόντο προεκλογικό καθώς εκτός από αίτημα της ΝΔ, πλέον οι πρόωρες κάλπες αφήνονται ανοιχτό ως ενδεχόμενο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά θα κληθεί να απαντήσει στη βασική κατηγορία του Μαξίμου ότι στόχος της ΝΔ είναι να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση και να εμποδίσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να σύρει την κυβέρνηση σε εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει και ως προς τη δεύτερη κατηγορία που του απευθύνει η κυβέρνηση ότι δηλαδή συντάσσεται με την πλευρά των δανειστών για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Στη ΝΔ μιλούν για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και θυμίζουν ότι από το Σεπτέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με προσωπική του παρέμβαση ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης επικρίνοντας τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για καθυστερήσεις εξαιτίας των «ιδεοληψιών» τους σε ότι αφορά την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων.

Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ είναι ότι η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού και των συνεργατών του να χρεώσουν την αποτυχία της κυβέρνησης σε πολιτικό σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ενδεικτικό των αδιεξόδων του κ. Τσίπρα. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης από του βήματος της βουλής χτες σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακόμα και αν την παρακαλάει η ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία ετοιμάζεται ήδη για «ηρωική έξοδο».

Η γραμμή για τον ερχομό του 4ου μνημονίου ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών είχε πέσει στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου στις αρχές του μήνα από τη ΝΔ και το στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούσε την κυβέρνηση τόσο σε επιτάχυνση της επίτευξης συμφωνίας όσο  αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη πολιτικής αλλαγής μέσω εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα