Απόφαση για καταβολή 13ου και 14 μισθού στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Πάτρας

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης EUROKINISSI

Απόφαση-σταθμός στην Πάτρα για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης της πόλης.

Ακόμα και ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου Πάτρας με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα των εργαζόμενων της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Πάτρας για καταβολή 13ου και 14ου μισθού.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρει: Με απόφαση που έλαβε στη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης ο 13ος και 14ος μισθός για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβριο του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας, όταν το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού. Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ.

Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ., εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, για τις σχετικές ενέργειες. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του. Η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE: