Αποστολάκης: “Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εδώ που έφτασε”

Διαβάζεται σε 3'
Αποστολάκης: “Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εδώ που έφτασε”
SOOC

Ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης παραδέχτηκε πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, καλώντας τους διαφωνούντες “να βάλουν νερό στο κρασί τους”.

Για μία δύσκολη κατάσταση, αλλά και για πράγματα που “έπρεπε να είχαν γίνει… χθες”, μίλησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας την κρίση που περνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τομεάρχης Άμυνας αναφέρθηκε και σε “κατάπτυστα άρθρα σε βάρος του κ., Κασσελάκη, για τον οποίο πάντως είπε πως “ναι μεν η απουσία του τις επόμενες ημέρες δεν βοηθά, αλλά δεν θα λείψει ούτε 10 μέρες”.

“Το κόμμα περνά μία δύσκολη κατάσταση και ξεκινά από το γεγονός ότι το μεγάλο κομμάτι, ή τουλάχιστον ένα κομμάτι στο κόμμα, δεν δέχεται ότι ο κ. Κασσελάκης επελέγη σαν πρόεδρος του κόμματος με μία τόσο μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, όλοι ξέρουμε και είχε διαπιστωθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το κόμμα. Κι αυτό φάνηκε από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Κάτι δεν πήγαινε καλά κι αυτό πρέπει να αλλάξει”, ανέφερε αρχικά για να προσθέσει σχετικά με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας:

“Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, αλλά ξέρω πως δεν λειτουργούν τα όργανα όπως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μία αναστάτωση στο κόμμα και η προσπάθεια του προέδρου είναι να ισορροπήσει η κατάσταση. Όπως βλέπετε, δεν ξεκίνησε συγκρουσιακά ο πρόεδρος. Κανείς δεν περισσεύει στο κόμμα. Τα όργανα λειτουργούν, αλλά όχι όπως θα έπρεπε. Εγώ δεν είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Εγώ βλέπω το κομμάτι απ’ έξω και περιμένω κάποια αποτελέσματα που πρέπει να προκύψουν μέσα από τα όργανα. Περιμένω να κάνουμε πράγματα και δεν κάνουμε. Πρέπει να κλείσει αυτό το θέμα”.

Εν συνεχεία, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε: “Έχει υπάρξει πολύ μεγάλη κακοήθεια και πολλά άσχημα σχόλια για τον πρόεδρο, ξεκινώντας από το θέμα του Μπέου που έχει πάρει τον δρόμο του, ενώ γράφονται κατάπτυστα άρθρα από ανθρώπους που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί το κόμμα έφτασε εδώ. Να γιατί υπήρχαν ένα σωρό δυσκολίες. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα αν μπορεί να υπάρξει ξανά ενωμένος ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να σταματήσουν όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις”, ενώ τόνισε πως “Οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη είναι συγκεκριμένοι. Με τους ανθρώπους αυτούς ο πρόεδρος έχει μιλήσει και μιλά”.

Όσο για την απουσία του κ. Κασσελάκη το επόμενο διάστημα, υποστήριξε: “Στην Αμερική θα πάει για λίγο, δεν ξέρω για πόσο. Η απουσία του δεν βοηθά αλλά δεν θα είναι μεγάλη. Δεν θα είναι ούτε 10 ημέρες. Κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν γίνει χθες”.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως “η διάσπαση δεν είναι κάτι που συζητάμε σαν ενδεχόμενο”, ενώ κάλεσε τους διαφωνούντες “να βάλουν νερό στο κρασί τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα