Αρχύτας: Στα μέσα Οκτωβρίου οι πρώτες πειραματικές πτήσεις του πρώτου drone “made in Greece”

Αρχύτας: Στα μέσα Οκτωβρίου οι πρώτες πειραματικές πτήσεις του πρώτου drone “made in Greece”
Eurokinissi

Προς τα τέλη του 2022 αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του πρώτου ελληνικού drone όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά.

Στα τέλη του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου ελληνικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους – drone – καθώς εξελίσσεται κανονικά το όλο πρόγραμμα με την επωνυμία “Αρχύτας”.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος, από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος “Αρχύτας”. Το πρόγραμμα “Αρχύτας” αφορά το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων. Βάσει της έκθεσης αξιολόγησης των αρμοδίων, το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι πειραματικές πτήσεις (με drone υπό κλίμακα) θα γίνουν περί τα μέσα Οκτωβρίου” ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα τονίζοντας ότι:

Παράλληλα, συνεχίζεται η προμήθεια και ο έλεγχος των εξαρτημάτων. Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω των διαταραχών που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες, παγκοσμίως. Προβλέπεται προς τα τέλη του έτους (2022) να ξεκινήσει η κατασκευή του πραγματικού πρωτοτύπου.

Η ΕΑΒ, δομεί τη γραμμή παραγωγής και συγκροτεί τον τομέα προώθησης των πωλήσεων. Με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους, θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, όσους/όσες έχουν εμπλακεί σε αυτή την εθνική προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, των ειδικών συνεργατών μου, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις προσπάθειες και τη συνέπειά τους.

Η Ελλάδα, με τη συνεργασία φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της, αποδεικνύει ότι θέλει και μπορεί να μπει συντεταγμένα και ενεργά στην παγκόσμια αγορά, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.Προχωρούμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα