Ασημακοπούλου: Να επαναπροσδιορίσουμε την Ελλάδα ως έναν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Κόμβο

Ασημακοπούλου: Να επαναπροσδιορίσουμε την Ελλάδα ως έναν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Κόμβο
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών Eurokinissi

Η Υπεύθυνη στον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, συμμετείχε στη συζήτηση Leading the Digital Transformaition of the Greek Economy and Sosiety στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ασκώντας δριμεία κριτική στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με τη Νέα Δημοκρατία, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε την 1η Μαρτίου 2019 στο 4ο Delphi Economic Forum.

Η κα Ασημακοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της ασκώντας δριμεία κριτική στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για ολιγωρία και ανικανότητα καθώς καταναλώνει πολύτιμο χρόνο χωρίς να παράγει αποτελέσματα που να ωθούν την Ελληνική οικονομία, κοινωνία και βιομηχανία προς το ψηφιακό μέλλον.

Το ψηφιακό άλμα δεν συνιστά ένα σύνθημα, αλλά είναι ο μονόδρομος για την επιτυχή μετάβαση της πατρίδας μας στη νέα οικονομία, είπε η κα Ασημακοπούλου και σημείωσε εμφατικά ότι, γι’ αυτό το λόγο αποτελεί εθνικό στοίχημα επιβίωσης.

Συνέχισε λέγοντας, ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να δημιουργήσει συνθήκες ψηφιακής ανάπτυξης και να καταφέρει μελλοντικά να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάταξης της ψηφιακής στρατηγικής για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιομηχανία από αξιόλογους ανθρώπους της πολιτικής, της αγοράς και των κοινωνικών φορέων και υποστήριξε, ότι είναι ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την Ελλάδα ως έναν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Κόμβο βασιζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας ωθήσουν στο κέντρο της Ψηφιακής Ευρώπης.

Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας, ότι με υπερκομματική διάθεση, συναινετικό πνεύμα αλλά υπευθυνότητα και ειλικρίνεια οι δυνατότητες που προσφέρουν οι ΤΠΕ σε αναπτυξιακό επίπεδο είναι απεριόριστες, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο με τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα