Μπαράκ Ομπάμα: Σήμερα η ομιλία του στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

Μπαράκ Ομπάμα: Σήμερα η ομιλία του στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”
Ο Μπαράκ Ομπάμα eurokinissi

Με τη συμμετοχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραβρεθεί την Πέμπτη (22/06) ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνομιλήσει επί σκηνής, στις 17:30, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, καθώς και με τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία – ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

«Αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία»

«Δεν είστε μόνοι και αυτό πρέπει να σας εμπνέει, αυτό με εμπνέει» ανέφερε χθες, Τετάρτη, ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνομιλία του με τους περίπου 100 φετινούς αποφοίτους του προγράμματος «Obama Foundation Leaders».

«Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ» δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος στους αποφοίτους.

Εστίασε την ομιλία του σε τρεις άξονες. Υπογράμμισε τη δύναμη της συμπερίληψης, αλλά και τον κίνδυνο οι απόφοιτοι να έχουν στους χώρους που δραστηριοποιούνται, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα «πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί σας και έτσι αρχίσετε να αισθάνεστε άνετα με όποιον σας ενισχύει, σας χειροκροτά και σας επευφημεί».

Αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις που έχει, όχι μόνο στην καταστροφή της χώρας, αλλά και στην επισιτιστική κρίση στην Αφρική, στην ενέργεια, στην κλιματική αλλαγή, στις δημοκρατικές αξίες σε όλο τον κόσμο, επιχειρώντας να στείλει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε, δε, τους αποφοίτους να μην αποθαρρυνθούν όταν επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. «Έχετε προϋπολογισμούς, λογαριασμούς, οι κοινότητες διαφωνούν μαζί σας και αντιμετωπίζετε τις πραγματικότητες, δεν είναι μόνο ο πόλεμος αλλά μπορεί οι κυβερνήσεις να ελέγχουν τα ΜΜΕ, ένας πολιτικός να προσπαθεί να θεωρήσει την κοινότητά σας ως αποδιοπομπαίο τράγο. Ο κόσμος είναι σκληρός» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «όταν μέρος αυτής της μαγείας ξεθωριάζει και νιώθετε απογοητευμένοι, αποθαρρυμένοι, δεν θέλω να αισθάνεστε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε εσάς. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς που κάνετε. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είστε μόνοι. Και αυτό θα έπρεπε να σας εμπνεύσει, αυτό εμπνέει εμένα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα