Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό εδώ και 9 μήνες για να αντιμετωπίσει την κρίση"

Αλέξης Χαρίτσης
Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Για "αδράνεια της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τους τελευταίους 9 μήνες" για ουσιαστική αντιμετώπιση της κρίσης, έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης.

«H ακρίβεια έχει μεν διεθνείς προεκτάσεις, η ελληνική κοινωνία όμως πληρώνει το βαρύτερο τίμημα σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "KontraChannel" ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «φτάσαμε μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες σε διψήφιο μέγεθος πληθωρισμού, που πλήττει τις πιο βιοτικές ανάγκες των πολιτών: την ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα».

«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό εδώ και 9 μήνες για να αντιμετωπίσει την κρίση» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως «μέτρα εξαπάτησης που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει σε αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και να ακολουθήσει την λογική χωρών όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, που βάζουν πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή».

«Αντίθετα έφτασε στο σημείο να αυξήσει την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο» αντιπαρέβαλλε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας διαπραγματεύεται στην ημερήσια αγορά, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα» και ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής, που μετακυλίει το σύνολο του ρίσκου στον τελικό καταναλωτή».

«Όλα αυτά τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης που εδώ και μήνες βλέπει τις υποχρεώσεις του να πολλαπλασιάζονται και δεν ξέρει αν θα πληρώσει το ρεύμα, την εφορία ή την ασφάλιση του» επισήμανε.

«Εδώ και μήνες ζητάμε την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ενώ πρόσφατα καταθέσαμε τροπολογία για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και την προστασία των πολιτών από διακοπές ρεύματος και κυρίως την αποφασιστική κρατική παρέμβαση για την ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Χαρίτσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρήτρα Αναπροσαρμογής, Πληθωρισμός
SHARE:

24Media Network