Χαρίτσης: “Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν”

Χαρίτσης: “Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν”
Αλέξης Χαρίτσης Menelaos Myrillas / SOOC

"Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν" τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου. “Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν” υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

“3 στα 3 ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στην Αλεξανδρούπολη:

Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν…”

Μητσοτάκης: Με το FRSU στην Αλεξανδρούπολη θα αντικαταστήσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο

Με την κατασκευή του πλωτού τερματικού LNG (FSRU) Αλεξανδρούπολης η Ελλάδα όχι μόνο θα καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες, αλλά θα αποτελεί και πύλη εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια, το οποίο θα μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του έργου.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα έργο σημαντικό για την Αλεξανδρούπολη, τη Θράκη και τον Έβρο, που έχει όμως και πανελλαδική διάσταση, σημειώνοντας: “Αρκεί να σκεφτούμε ότι σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις, οι δυνατότητες επαναεριοποίησης LNG στην Ελλάδα μπορεί να τριπλασιαστούν ως το τέλος του 2023”.

Συγκεκριμένα, το FSRU, χωρητικότητας 153.500 κυβικών μέτρων LNG, θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου της Ελλάδας με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας, από τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Β. Μακεδονία, μέχρι τη Μολδαβία αλλά και την Ουκρανία.

Οι ελληνικοί σταθμοί LNG θα καλύπτουν όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και μέρος του ρωσικού φυσικού αερίου στα Βαλκάνια”, τόνισε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε επίσης ότι με τον ολοκλήρωση του τερματικού σταθμού, αλλά και κινήσεις όπως ο νέος σταθμός στην Κόρινθο και η δρομολόγηση και δεύτερου FSRU στη Θράκη, θα αυξήσουν τη δυνατότητα υποδοχής LNG στη χώρα μας, στα 58,5 εκ κυβ μέτρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα