Χρήση του όρου Μακεδονία από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων καταγγέλλει η ΝΔ

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφ. Συγγρού την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι δύο μονομάχοι των επαναληπτικών εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο. 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφ. Συγγρού την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι δύο μονομάχοι των επαναληπτικών εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Η ιστοσελίδα Macedonia Timeless προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιμένει ότι ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί μετά την παραχώρηση “μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας”.

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η χρήση όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας.

Η ιστοσελίδα Macedonia Timeless όπως αναφέρουν γαλάζιες πηγές χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία χωρίς το “Βόρεια” και επιπλέον στη γενική περιγραφή της χώρας δεν υπάρχει καμία αναφορά στη σύνθετη ονομασία που συμφωνήθηκε.

Χρήση του όρου Μακεδονία από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων καταγγέλλει η ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση της αναφέρει:

ADVERTISING

“Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ότι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί. Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Βόρεια Μακεδονία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρνητική η Μέρκελ στην άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ - Β. Μακεδονίας

Υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ψήφισε η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας

Απίστευτος εθνικισμός στους πανηγυρισμούς της Βαρντάρ μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στο χάντμπολ

Γιούνκερ: Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κυβερνήσεων

SHARE:

24Media Network