Δένδιας: Μπαράζ επαφών με την τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο

Δένδιας: Μπαράζ επαφών με την τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Σειρά επαφών στις οποίες τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών

Σειρά επαφών είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με την τουρκική παραβατικότητα να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών αυτών.

Άλλωστε την Παρασκευή έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ,  με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο να αποτελούν μέρος της ατζέντας.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι, με διμερή θέματα και την παραβατικότητα της Τουρκίας να βρίσκονται στο “μενού” της συνάντησης, ενώ τα ίδια ζητήματα τέθηκαν στην συζήτηση του με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο αποτέλεσαν πρωτεύον ζήτημα και στην επικοινωνία που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, εν όψει του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), είχε άλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαμηνύσει, με ανακοίνωσή της, πως το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, σημειώνοντας επίσης πως παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version