ΔΕΘ 2021: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων της ΔΕΗ

ΔΕΘ 2021: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων της ΔΕΗ
Λογαριασμοί της ΔΕΗ Eurokinissi

Κρατική στήριξη σε ανατιμήσεις, που επηρεάζουν τα ευθέως τα νοικοκυριά, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη 85η ΔΕΘ. Τι ανακοίνωσε για τη ΔΕΗ.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, μεταξύ των οποίων η απορρόφηση των ανατιμήσεων στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη 85η ΔΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε “κρατική στήριξη απέναντι σε ανατιμήσεις οι οποίες επηρεάζουν ευθέως τα οικονομικά κάθε ελληνικού σπιτιού”.

“Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που αμέσως συγκροτεί ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Αυτό θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων για όλους τους καταναλωτές” ανακοινωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι: “Δεν μιλάμε συνεπώς μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά, μιλάμε για το σύνολο των πολιτών”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σε πρώτη φάση θα διατεθούν 150 εκ ευρώ στο Ταμείο αυτό και σημείωσε ότι η κρατική επιχορήγηση σε συνδυασμό με την έκπτωση που θα κάνει η ΔΕΗ, θα απομειώσουν ή και θα μηδενίσουν όποιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι για κατανάλωση από 300 έως 600 κιλοβατώρες, που είναι ο μέσος όρος για τα περισσότερα νοικοκυριά, δε θα επιβαρυνθεί περισσότερο από 2 ευρώ το μήνα, ενώ διαφορετικά η αύξηση θα ήταν από 20 έως 44 ευρώ.

Υποστήριξε ότι αυτό αποδεικνύει ότι: “Η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε έκτακτη πρόκληση και η ΔΕΗ καθώς αναγεννιέται έχει τη δύναμη να προστατέψει τους πελάτες της” σημειώνοντας ότι η ΔΕΗ ανοίγει έτσι και το δρόμο για τους ιδιώτες παρόχους.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι η επιδότηση θα φορά σε πρώτη φάση το διάστημα μέχρι τέλος του έτους και θα αφορά και επιχειρήσεις με ρεύμα χαμηλής τάσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα