Διαφοροποιήσεις Δημήτρη Καμμένου για ΣΕΚΑΠ και Ερντογάν

Διαφοροποιήσεις Δημήτρη Καμμένου για ΣΕΚΑΠ και Ερντογάν
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής" την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017. Στη φωτό ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημ'ητρης Καμμένος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για το Σκοπιανό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας τον Σκοπίων τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια είναι απόρρητη και σε υψηλό επίπεδο, με την Ελλάδα να είναι ο ισχυρός παίχτης της περιοχής και πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γεωστρατηγική θέση της.

Επεσήμανε παράλληλα πως η οικονομία των Σκοπίων στηρίζεται στις ελληνικές επενδύσεις και η γειτονική χώρα επιθυμεί διακαώς την είσοδο της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που “περνάει” μέσα από την Ελλάδα και την άρση του βέτο της.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια, πως πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η μη αποδοχή ονομασίας που περιλαμβάνει τη λέξη “Μακεδονία” καθώς δεν θα εμπιστευόταν τη συγκεκριμένη χώρα, μιας και διαφορετική κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναφέρει τις αλυτρωτικές βλέψεις στο τραπέζι των γειτόνων.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολίασε και τη “στροφή” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την οποία γίνεται λόγος έπειτα από την επίσκεψη Ερντογαν, τονίζοντας πως διαφωνεί με την κίνηση αυτή, εξαιτίας της ρητορικής της Τουρκίας, όπως επίσης και για την εκλογή Μουφτίδων καθώς, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, πρόκειται για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Όσον αφορά το ζήτημα της ανακήρυξης της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο Δημήτρης Καμμένος διαφωνεί με το “όχι” της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς έχουμε ένα αμυντικό τόξο “Αίγυπτος – Κύπρος – Ισραήλ” με τεράστια συμφέροντα αμυντικά, γεωπολιτικά και εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας θα έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτική και να ταχθεί υπέρ της αποχής.

Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης σε περίπτωση που το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις με τη ΣΕΚΑΠ, ο κ. Καμμένος είπε πως θα μπορούσε να υπάρχει ρύθμιση χρεών, χωρίς η κυβέρνηση να επιβάλει στ δικαιοσύνη την απόφαση που θα εκδόσει, έως και κούρεμα τόκων προσαυξήσεων όπως δικαιούται ο κάθε πολίτης. Θα μπορούσε, σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η εταιρία να κάνει αίτηση στον εξωδικαστικό, να υπάρχει κυβερνητική “ομπρέλα” για να μη μείνουν οικογένειες στο δρόμο, αλλά με δίκαιο και ισόνομο τρόπο.

Πρόσθεσε κλείνοντας, ότι αν υπάρχει ένα βιώσιμο πλάνο πενταετίας που σου λέει ότι εγώ μ’ αυτά τα χρήματα μπορώ να έχω βιώσιμη την επιχείρηση μου και να εξυπηρετώ το χρέος μου με τόσο το μήνα ή το χρόνο, τότε αν η κυβέρνηση, οι άνθρωποι, εμείς, μέσα στο υπουργείο οικονομικών, το κρίνουμε σωστό, μπορούμε να κουρέψουμε και να ρυθμίσουμε το οποιοδήποτε χρέος οποιασδήποτε επιχείρησης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα