Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Ζαχαριάδης – Κυρανάκης για τη Novartis

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Ζαχαριάδης – Κυρανάκης για τη Novartis
Eurokinissi

O κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη - παίρνοντας ωστόσο αποστάσεις από τη ρητορική Πολάκη - ενώ ο κ. Κυρανάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος.

Πολύ ψηλά κράτησαν τους τόνους στο ραδιοφωνικό ντιμπέιτ που έδωσαν στον αέρα του News 24/7 στους 88,6 o διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

Με φόντο κυρίως τις εξελίξεις στη Novartis, ο κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη παίρνοντας πάντως αποστάσεις από τη ρητορική Πολάκη ενώ ο κύριος Κυρανάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος. 

Αναλυτικά ο κύριος Ζαχαριάδης τόνισε: “Δεν κατανοώ το ύφος και το στιλ της ΝΔ. Η ΝΔ μας έλεγε ότι όλοι οι μάρτυρες είναι φίλοι του Τσίπρα και του Τζανακόπουλου που τους έβαλαν μία κουκούλα για να πουν ψέματα. Αυτή είναι οι δικοί μας φίλοι; Αυτοί των οποίων τα επιχειρήματα υιοθετούν πρώην Πρωθυπουργοί;

Δείτε τι έγραψε στο twitter ο κύριος Σαμάρας και τι λέει ο κύριος Γεωργιάδης. Αποδεικνύεται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας γίνεται προστατευόμενο πρωτοπαλίκαρο της ΝΔ που κάνει βόλτα στα φιλικά της media. 

Η κυρία Τουλουπάκη είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή δικαστική λειτουργός; Αυτοί δεν κάνουν υποδείξεις στους δικαστές; Αν υπάρχουν παραβιάσεις των νόμων, θα το δούμε. Εξ’ όσων γνωρίζω υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι προστατευόμενος μάρτυρας και στη συνέχεια το status του να αλλάξει. Είναι εμφανές ότι δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία της υπόθεσης. Να μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα και να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αν έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αποδείξτε το.

Είναι δυνατόν σε μία δημοκρατία να καταγγέλλονται δικαστές ότι κάνουν πίσω σε πολιτικές πιέσεις σε έρευνες σε χρόνο ενεστώτα. Ο κ. Μανιαδάκης έχει καταθέσει και στην αμερικανική δικαιοσύνη. Έχουμε δημοκρατία και αυτό είναι απολύτως σαφές. Λειτουργούσα δημοκρατία είναι μόνο όταν κυβερνούν αυτοί;

Θέλουμε θεσμική θωράκιση και δημοκρατική εμβάθυνση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο κύριος Τζανακόπουλος, αυτός εκφράζει τη θεσμική θέση της κυβέρνησης. Ο κύριος Πολάκης σχολιάζει με το δικό του στιλ δημοσιεύματα και κρίνεται γι’ αυτό. Όλοι μας κρινόμαστε. Ο κύριος Πολάκης είναι σοβαρός και καλός υπουργός, έχει κάνει γιγαντιαία προσπάθεια για κάθαρση στο χώρο της υγείας. Έχουμε πολιτική εκτροπή σε φραστικό επίπεδο από τη Νέα Δημοκρατία. Βάζετε θέμα ότι θα γίνει πραξικόπημα επί κυβέρνησης Τσίπρα; Είστε με τα καλά σας;

Η γνώμη μου είναι να πάμε σε εκλογές με επιχειρήματα. Δεν αντέχει όμως η Νέα Δημοκρατία. Ούτε τον απολογισμό ούτε και τη σύγκριση. Πριν από 15 ημέρες πήραμε 154 ψήφους. Ας κάνει η Νέα Δημοκρατία πρόταση μομφής και ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα όσα λέγονται περί Κουφοντίνα είναι απαράδεκτη μικροπολιτική. Την άδεια την πήρε από το συμβούλιο της φυλακής”.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε: “Θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για τη δημιουργία παραδικαστικού κυκλώματος. Πρέπει να εξηγήσει η κυρία Τουλουπάκη, που ήταν επιλογή της κυρίας Θάνου, για ποιο λόγο παραβίασε και το νόμο και τον όρκο της. Γιατί έδωσε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σε άνθρωπο που είχε εμπλοκή στην υπόθεση; Αυτό εδώ λέγεται εκτροπή. Να μας εξηγήσει η κυρία Τουλουπάκη από ποιον πήρε εντολή. 

Οταν θα αποδειχθεί τι έχει γίνει σ’ αυτήν την υπόθεση, θα είμαι σε θέση να απαντήσω αν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται στις δημοκρατικές δυνάμεις. Προς το παρόν, καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες να βάλουν εμπόδια στην εκτροπή και στις φασιστικές συμπεριφορές. Εμπιστοσύνη έχουμε στη δικαιοσύνη, σ’ αυτούς που αντιστέκονται. Η δική μου κρίση ότι όλα έχουν να κάνουν με το στοιχείο του άρθρου κώδικα ποινικής δικονομίας που παραβιάστηκε. Η κύρια Τουλουπάκη το έκανε εν γνώσει της, υπάρχει κατάθεση μάρτυρα ο οποίος είπε δύο μήνες πριν ότι ο Μανιαδάκης τα έχει πάρει. Τον Δεκέμβριο του 2017 υπήρξε απόφαση αμερικανικής δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποία ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση. 

Το ποιοι εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα, θα αποδειχθεί πολύ σύντομα. Εδώ υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος κατ’ εντολή Τσίπρα απειλεί εισαγγελείς και δίνει τις δικές του εντολές. Αυτό με βάση το Σύνταγμα απαγορεύεται. Είναι μία φασιστική παρέμβαση και δεν το λέω μόνο εγώ. Ο κύριος Μητσοτάκης μίλησε για θεσμική εκτροπή. Είναι γνώμη ολόκληρου του κόμματός μας. Εχετε βουλευτή που απείλησε ότι δεν θα γίνουν εκλογές, είναι ο κύριος Κυρίτσης. Κάνει πολύ ωραίο χιούμορ από ότι βλέπω. Χιούμορ με τη χούντα; Είναι δυνατόν;

Αν γίνει κάτι τέτοιο, αν γίνει συνάντηση του κυρίου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα το ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εντολή να έχει 145 έδρες, οφείλει να πάει σε εκλογές ο κύριος Τσίπρας αν φύγουν οι ΑΝΕΛ. Συνταγματικά μπορεί να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση. Αλλά σχέδιο η κυβέρνηση δεν έχει για το μέλλον. Εδώ τρομοκράτης κάνει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους που σκότωσε τα θύματά του. Το 2019 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής για τη χώρα”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα