Δικαστικός αντιπρόσωπος στο NEWS 24/7: Πρόβλημα στην εφαρμογή καθυστέρησε την καταχώρηση συμμετοχής

Δικαστικός αντιπρόσωπος στο NEWS 24/7: Πρόβλημα στην εφαρμογή καθυστέρησε την καταχώρηση συμμετοχής
Δικαστικός αντιπρόσωπος Menelaos Myrillas / SOOC

Να δηλώσουν τα ποσοστά συμμετοχής μία ώρα αργότερα από την προβλεπόμενη καλούσε τους δικαστικούς αντιπροσώπους η εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών. Τι αναφέρει δικαστικός αντιπρόσωπος στο NEWS 24/7.

Το σύστημα μετάδοσης της συμμετοχής και όχι ο ανθρώπινος παράγοντας, ευθύνεται για την καθυστέρηση στην καταχώρηση της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με όσα αναφέρει δικαστικός αντιπρόσωπος στο NEWS 24/7, διαψεύδοντας επί της ουσίας την δήλωση του ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση των ανακοινώσεων σε πρόβλημα “συντονισμού του ανθρώπινου παράγοντα”.

Ο κ. Μαμματάς Ζαχαρίας, δικαστικός αντιπρόσωπος σε τμήμα του Δήμου Σικυωνίων, εξηγεί πως η εφαρμογή εμφάνιζε ως χρονικό διάστημα αποστολής της πρώτης καταχώρησης από 11:00 έως 11:30, παρά τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών για πρώτη δήλωση της συμμετοχής από 10:00 έως 10:30.

Επιχειρώντας μάλιστα να καταχωρήσει τα δεδομένα στις 10:00, ο δικαστικός αντιπρόσωπος λάμβανε μήνυμα που ανέφερε “η μετάδοση συμμετοχής είναι εκτός των χρονικών ορίων που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να συνεχίσετε;

Προκειμένου να μην υποβάλει την δήλωση εκτός χρονικών ορίων, σύμφωνα με την εφαρμογή, ο κ. Μαμματάς προχώρησε στην καταχώρησή των δεδομένων στις 11, με το σύστημα αυτή την φορά να του επισημαίνει ότι δέχεται την καταχώρηση αλλά βρίσκεται εκτός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος.

“Συνέπεια αυτού του σφάλματος του συστήματος είναι ότι δεν εμφανίζεται ως ολοκληρωμένη η ενέργεια της δήλωσης συμμετοχής“, αναφέρει ο αντιπρόσωπος και στην σχετική αναφορά που κατέθεσε στον αρμόδιο Έφορο των Δικαστικών Αντιπροσώπων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος στο NEWS 24/7, το ίδιο ζήτημα έχουν αντιμετωπίσει δικαστικοί αντιπρόσωποι στην Αττική, την Αιτωλοακαρνανία τη Φωκίδα και την Ζάκυνθο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα