Κούλογλου: Η κυβέρνηση απέτυχε να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο

Κούλογλου: Η κυβέρνηση απέτυχε να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο
Συνέντευξη τύπου των Οργανώσεων, Ελληνική Ένωση Για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Praksis, Athens Pride, Thessaloniki Pride και Asante, για την κατάθεση προτάσεων στην διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε στον Αθήνα 984, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για την ευκαιρία που είχε η κυβέρνηση να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με ένα μέσο, που δεν θα την πολεμούσε. Έκανε λόγο για "συμφωνία Καλογρίτσα με κάποια μέλη της"

“Δουλειά της κυβέρνησης είναι να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κάνοντας λόγο για τη χαμένη ευκαιρία της, να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο, με ένα μέσο, που δεν θα την πολεμούσε.

Μιλώντας στην εκπομπή “Τρόικα του Αθήνα 984”, ο κ. Κούλογλου είπε, πως “ο κ. Καλογρίτσας πρόφανως συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους”.

“Φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης. Όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα”, πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το θέμα του δανεισμού του κ. Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής, δήλωσε ότι “εάν ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης θα είχε πάρει πιθανότητα την άδεια, γιατί θα είχε βρει τα χρήματα για αυτήν”.

Σχολιάζοντας την έκφραση αμφιβολιών εκ μέρους του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκίντερ Έτινγκερ, σχετικά με την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα, ο κ. Κούλογλου είπε:

“Με ενοχλεί ότι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι, συμβουλεύουν τον επίτροπο για θέματα που αφορούν τη χώρα μας”, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής ερώτησης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα