Διμερείς Τσίπρα με Μοσκοβισί και Μπούλμαν: Κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων

Ο Πιερ Μοσκοβισί με τον Αλέξη Τσίπρα

"Συμφωνώ με το φίλο Τσίπρα, ο λαϊκισμός είναι ο εχθρός" δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών αναγνώρισε τον καταλυτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων

Σειρά διμερών συναντήσεων είχε στο Στρασβούργο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπουλμαν, την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς - Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε τις τεράστιες διαφορές μεταξύ της μνημονιακής επιτροπείας και της τρέχουσας επιτήρησης της δημοσιονομικής πορείας της χώρας, η οποία εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με την εποπτεία που έχουν όλες οι χώρες που εξέρχονται από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος.

ADVERTISING

Ο κ.Μοσκοβισί τουίταρε μάλιστα στη συνέχεια  μία φωτογραφία με τον "φίλο Τσίπρα", δηλώνοντας ότι συμφωνεί μαζί του πως ο λαϊκισμός είναι ο εχθρός της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ούντο Μπουλμαν ο Πρωθυπουργός συμφωνήθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις στην ΕΕ, αναγνωρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτό το μέτωπο.

Στη συνάντηση με την Γκάμπι Τσίμερ συζητήθηκε η προετοιμασία όλων των αριστερών πολιτικών δυνάμεων ενόψει των Ευρωεκλογών, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα μέτρα κοινωνικής στήριξης που κατάφερε να λάβει η Ελλάδα την τελευταία τριετία ακόμη και εντός μνημονίου, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει πως τώρα πλέον οι βαθμοί δημοσιονομικής ελευθερίας επιτρέπουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Τέλος, κατά τη συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις στη διεκδίκηση του χρίσματος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Κομισιόν. Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε πως η κρισιμότητα της συγκυρίας των ευροεκλογών για την Ευρώπη καθιστά αναγκαία την ανάδειξη των διακριτών διαφορών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Πονς: Ομοϊδεάτες σας στην Ελλάδα αντιγράφουν τον Πινοσέτ

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από το ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά

SHARE:

24Media Network