Δημοσκόπηση Μetron Analysis: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ – Πέφτει η δημοτικότητα Μητσοτάκη

Διαβάζεται σε 2'
ψηφοφορία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Στιγμιότυπο από κάλπη eurokinissi

Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. “Ματώνει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προβάδισμα 21,6 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,4%, το ΚΚΕ 6,8%, η Ελληνική Λύση 6,3%, η Νίκη 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 1,9% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά αυξάνεται στις 21,6 μονάδες, με τη ΝΔ να λαμβάνει 36,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,9%, τον ΣΥΡΙΖΑ 13,3%, το ΚΚΕ 8,7% και την Ελληνική Λύση 8%.

Το 40% των πολιτών θεωρεί ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 5% ο Νίκος Ανδρουλάκης, 5% ο Στέφανος Κασσελάκης και το 4% ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίσης, το 40% αξιολογεί θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 54% έχει αρνητική άποψη. Θετικά αξιολογείται ο Στέφανος Κασσελάκης από το 16% των πολιτών και αρνητικά από το 77%.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως υπάρχει ξεκάθαρη πτώση στη δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Νοέμβριο η θετική αξιολόγηση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού έφτανε στο 45%, ενώ τώρα το ποσοστό του έχει πέσει στο 40%. Πρόκειται για μία πτώση της τάξης του 5% που αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών από την αντιμετώπιση σε πολλά προβλήματα της καθημερινότητας.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, το 82% εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών, ενώ το 62% συμφωνεί και με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα, σύμφωνα με το 37% των πολιτών. Ακολουθεί η οικονομία σύμφωνα με το 24%, η ανεργία σύμφωνα με το 4% και η εγκληματικότητα σύμφωνα με το 4%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα