Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% – “Ναι” σε παραμονή Παυλόπουλου

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,3% – “Ναι” σε παραμονή Παυλόπουλου
Ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάσση την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο. Eurokinissi

Το 57,2% των πολιτών κρίνουν θετικά τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ποια προβλήματα απασχολούν τους πολίτες και τι απαντάμε στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Τις εξαμηνιαίες τάσεις κατέγραψε δημοσκόπηση της MRB. Στην πρόφεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (36,8% ΝΔ – 24,5% ΣΥΡΙΖΑ), ενώ στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8%. Ακολουθούν «άλλες αναφορές» με ποσοστό 5,2 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας» και στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

 Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών:

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ως προς την επικείμενη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σημαντικό ποσοστό των πολιτών (44,8%) δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία ενώ το 41,1% επιθυμεί νέο πρόσωπο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ως προς τις θειτικές κρίσεις για τα δημόσια πρόσωπα ο κ. Παυλόπουλος συγκεντρώνει το 57,2% αυτών των ψήφων.

 
https://www.news247.gr/download/6533//385000/mrb.pdf

Ως προς τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας για τους πολίτες είναι:

Στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία οι πολίτες απαντούν:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα