Διπλωματικές πηγές: Οξύμωρο να ισχυρίζεται η Τουρκία οτι εργάζεται για ειρήνη και σταθερότητα

Διπλωματικές πηγές: Οξύμωρο να ισχυρίζεται η Τουρκία οτι εργάζεται για ειρήνη και σταθερότητα
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. AP

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ περι "τεχνητών συμμαχιών" που δημιουργεί η Ελλάδα.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος έκανε λόγο για “τεχνητές συμμαχίες” που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον “βασικό ρόλο σταθερότητας” που όπως υποστηρίζει παίζει η Τουρκία στην περιοχή.

Όπως είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς “είναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή”.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν οτι “αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, την στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού”.

Κατά τις ίδιες πηγές, “η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές”.

“Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους Υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν” καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα