Δρίτσας για ΟΛΠ: Δεν κινηθήκαμε στα μουλωχτά

Δρίτσας για ΟΛΠ: Δεν κινηθήκαμε στα μουλωχτά

Ο υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε πρόθεση ανατροπής των συμφωνηθέντων. Αιχμές για την κίνηση της COSCO. Τις καταγγελίες της κινεζικής πλευράς υιοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ίσες αποστάσεις από Ποτάμι

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν επιχείρησε να παραβιάσει τη συμφωνία με την COSCO για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ούτε προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και ανακοίνωσε ότι ήδη ετοιμάζονται τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για να επιλυθούν τα νομικά ζητήματα. Την ίδια ώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναπαρήγαγαν τις καταγγελίες της COSCO ενώ το Ποτάμι κράτησε ίσες αποστάσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αμφισβητεί την εντιμότητα της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία κίνηση στα μουλωχτά» δήλωσε ο κ. Δρίτσας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση παραβίασης της συμφωνίας παραχώρησης του ΟΛΠ ή ανατροπής των δεδομένων. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι αλλαγές που υπάρχουν μεταξύ της σύμβασης παραχώρησης και του κυρωτικού νόμου έγιναν με κριτήριο την καλή νομοθέτηση και βάσει του νόμου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι αλλαγές διαβιβάστηκαν εγκαίρως στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον παραχωρησιούχο. «Όλη αυτή η φιλολογία ότι η κυβέρνηση δήθεν παραβιάζει και δήθεν αιφνιδιάζει δεν ισχύει» σημείωσε και καταλόγισε «σπέκουλα» στην αντιπολίτευση. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση.

Ο κ. Δρίτσας άφησε, πάντως, αιχμές για τη στάση της COSCO αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια. «Δεν θα κρίνω την επιστολή της COSCO γιατί σέβομαι και τις στιγμές και τη συμφωνία μας και τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Κίνα» είπε και κάλεσε τους βουλευτές να την κρίνουν. Ανακοίνωσε, πάντως, ότι για να λυθούν όλα τα ζητήματα αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται νομοτεχνικές τροποποιήσεις που θα κατατεθούν στο νομοσχέδιο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: λαθροχειρία της κυβέρνησης

Στον αντίποδα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν μύδρους κατά της κυβέρνησης ενστερνιζόμενοι τις καταγγελίες της κινεζικής εταιρείας. «Η επιστολή εκθέτει και εσάς και την κυβέρνηση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στην κυβέρνηση και πρόσθεσε σε ακόμη πιο αυστηρό ύφος: «η επιστολή ομιλεί περί απατεωνιάς». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε στην κυβέρνηση «λαθροχειρία» και «τακτικές πορτοφολά».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε το Ποτάμι με τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη να ξεκαθαρίζει ότι δεν αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά ζήτησε να υπάρξει λύση από το αδιέξοδο.

Στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απάντησε η κοινβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη χαρακτηρίζοντας τους «δικηγόρους της COSCO».

Διακοπή για μία ώρα για να διανεμηθούν οι νομοτεχνικές τροποποιήσεις

Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Ναυτιλίας η Ολομέλεια διέκοψε τη συνεδρίαση της σύμβασης για περίπου μια ώρα προκειμένου η συζήτηση να γίνει στη βάση των νέων ρυθμίσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα