“Δυνάμεις αποτροπής” στον Έβρο για πρόσφυγες από Αφγανιστάν – Η σύγκριση με το 2015

“Δυνάμεις αποτροπής” στον Έβρο για πρόσφυγες από Αφγανιστάν – Η σύγκριση με το 2015
Πρόσφυγες και μετανάστες κοντά στον Έβρο. AP

“Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναζήσουμε στιγμές του 2015” δήλωσε ο Γ. Οικονόμου εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να αποτρέψει προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν

Με “δυνάμεις αποτροπής” στις πύλες εισόδου ετοιμάζεται η κυβέρνηση να “υποδεχθεί” πιθανές ροές προσφύγων από το Αφγανιστάν.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό του τρόπου, με τον οποίο θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις ροές προσφύγων, ότι τον Έβρο θα επισκεφθούν αύριο οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

“Η κυβέρνηση θα ευθυγραμμίσει τη στάση της με την ΕΕ. Έχουμε ζητήσει μία ενιαία στάση και αντιμετώπιση της κατάστασης. Να ξεκαθαριστεί στην Τουρκία ότι δεν θα γίνει ανεκτή εργαλειοποίηση της κατάστασης. Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση με δυνάμεις αποτροπής στις πύλες εισόδου της χώρας ώστε να μην επιτραπεί με αφορμή τα γεγονότα στο Αφγανιστάν μία εργαλειοποίηση” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Δεν καταλαβαίνω την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μας θυμίζει τις ολέθριες συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής στη χώρα. Δε θα επιτρέψουμε να ζήσουμε σκηνές του 2015 στα νησιά, τις πύλες εισόδου της χώρας, τις σιδηροδρομικές γραμμές. Η Ελλάδα δε θα υπάρξει ξανά ξέφραγο αμπέλι”, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ανέφερε όμως ότι είναι προτεραιότητα της Αθήνας ο απεγκλωβισμός των Αφγανών που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές δυνάμεις και ότι το υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις σχετικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα