Έφη Αχτσιόγλου: “Λουδοβικισμός οι δηλώσεις Σκυλακάκη”

Έφη Αχτσιόγλου: “Λουδοβικισμός οι δηλώσεις Σκυλακάκη”
Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η τομεάρχης Οικονομικών Έφης Αχτσιόγλου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογία ζητώντας μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σφοδρή επίθεση στον αναπλ. υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε η Ε. Αχτσιόγλου με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του ότι δεν μειώνει τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο.

«Ο κύριος Σκυλακάκης συνεχίζει να προκαλεί και να προσβάλει τον κόσμο» τόνισε στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» η Έφη Αχτσιόγλου και συνέχισε λέγοντας ότι «ας βγει να πει στον κόσμο ότι δεν μειώνει το φόρο στη βενζίνη γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο».

«Το αδιανόητο» όπως τόνισε «όμως είναι ότι σήμερα έφτασε στο σημείο να μιλήσει και για το επίπεδο των τιμών στα όσπρια, ότι δεν έχει αυξηθεί πολύ! Αν θεωρεί ότι μια λαϊκή οικογένεια σήμερα δεν έχει αυτοκίνητο και τρώει φασόλια είναι μια αντίληψη που αντιστοιχεί στην περίοδο της κατοχής. Είναι Λουδοβικισμός!» επεσήμανε η Ε.Αχτσιόγλου και με δηκτικό τρόπο τόνισε ότι «δεν μπορεί να πείσει ούτε τον κύριο Σταικούρα που τον άδειασε.»

Η τομεάρχης Οικονομικών, συνέχισε λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογία ζητώντας μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο. Είναι αδιανόητο να μην το γνωρίζει αυτό ο κ. Σκυλακάκης.»

Επισήμανε ότι «η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος που υλοποιεί η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την ελάφρυνση που θα είχε ένα νοικοκυριό αν μειώνονταν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα». Σε ότι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε: «το θέμα είναι τι προτεραιότητες θέτεις. Η κυβέρνηση επέλεξε να μειώσει το φόρο στη συγκέντρωση κεφαλαίου, να μειώσει το φόρο σε ανώτερες περιουσίες όσον αφορά τις γονικές παροχές» .

Για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από την πίεση του τεράστιου κύματος αυξήσεων η Ε.Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Και αυτό είναι είναι ζήτημα προτεραιοτήτων όπως είπε.«Ο κ. Σταικούρας είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί κοστίζει 140 εκ. , Αλήθεια. Την ίδια ώρα όμως προχώρησε σε μείωση στον φόρο στην συγκέντρωση κεφαλαίου και στις γονικές παροχές για υψηλές περιουσίες. Μειώσεις που αφορούν ανώτατα εισοδήματα. Ξέρετε πόσο κόστιζε αυτό; 360 εκατομμύρια. Βρήκε 360 εκατομμύρια για να μειώσει φόρους σε ελάχιστους αλλά δεν βρήκε για να μειώσει το ΦΠΑ στο ψωμί».

Τέλος, η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται το εκρηκτικό κύμα της ακρίβειας δημιουργεί πολύ μεγάλη οργή και αγανάκτηση στον κόσμο. Είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις. Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να μείνει αυτή η κυβέρνηση . Δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας” κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα